Call Me giver pant for din brugte mobil

Call me, Red Barnet og DROP N SHOP lancerer hjemmesiden Red Mobilen, hvor danskerne kan aflevere gamle smartphones og støtte op om velgørenhed.

Call Me giver pant for din brugte mobil

I stedet for at din gamle mobil ligger i skuffen og samler støv, kan du genanvende den ved at aflevere den og få penge for den via Call mes nye hjemmeside Redmobilen.dk. Ud over at skåne miljøet støtter du også op om et godt formål ved at donere en del af beløbet til Red Barnet.

Sådan fungerer den nye hjemmeside, hvor teleselskabet fra i dag indleder en storstilet indsats for at få danskerne til at komme af med gammel elektronik uanset om det virker eller ej – og samtidig få refunderet et beløb for den gode gerning, der er med til at gøre en lille forskel for miljøet. Der bliver nemlig købt omkring 4,8 millioner telefoner om året, og når 90 % af indholdet i disse kan genbruges, skal det ikke gå til spilde.

Læs også: Call me lancerer forsikringen WebHELP mod digitale overgreb

Danskerne har i gennemsnit deres smartphone i 18 måneder, før den bliver skiftet ud med en ny, og i stedet for at blive smidt ud eller ende i samlingen af gamle dimser, kan du gøre en forskel med den nye hjemmeside.

Red mobilen
Sådan ser den nye mobilindsamlingsside ud, som Call me, Red Barnet og DROP N SHOP står bag. Foto: Call me

Hjemmesiden er lavet i samarbejde med firmaet DROP N SHOP, som står bag hjemmesiden dropnshop.dk, og som i forvejen samarbejder med Redbarnet. Redmobilen.dk er, så at sige, blot dropnshop.dk i forklædning med Call me som samarbejdspartner. Dermed kommer der endnu mere opmærksomhed på de mange fordele, der er ved at indlevere gammel elektronik.

“Vores mission er at gøre en positiv forskel for børn og unges trivsel samtidig med, at vi også ønsker at passe på vores miljø. Vores brugte elektronikaffald er en stor miljøsynder, når det havner i skraldespanden i stedet for at komme til genanvendelse eller genbrug,” siger Anthony Lim, salgs- og marketingdirektør i Call me.

“Samtidigt er det et stort ressourcespild at have en masse brugbare mobiltelefoner liggende i skuffer rundt omkring og samle støv, og det vil vi gerne være med til at sætte fokus på. Som mobilselskab har vi et ansvar for de mobiltelefoner og tablets, vi sender ud i samfundet, og med dette initiativ kan vi både gøre en positiv forskel for miljøet og for de børn og unge, der har allermest brug for hjælp,” tilføjer han.

Sådan fungerer Red Mobilen

Konceptet fungerer sådan, at du inde på mobilindsamlingssiden indtaster den mobil eller tablet, du vil genanvende, hvorefter du angiver, om den virker eller ej. Straks får du vist det beløb, som DROP N SHOP vil betale dig for at indlevere din gamle enhed. Ved næste trin vælger du, hvor stor en procentdel du ønsker at donere til Red Barnet, hvorefter du skal angive registrerings- og kontonummer for at få udbetalt beløbet. Når salget er bekræftet, får du tilsendt en forudbetalt pakkelabel, og så er det blot at sende pakken afsted.

Læs også: Call me-kunder er Danmarks mest loyale

Ud over at foretage online mobilindsamlinger har teleselskabet Call me også ambitioner om at lave fysiske mobilindsamlinger rundt omkring på landets skoler, hvor børn såvel som forældre får mulighed for at gøre samme gode gerning. Red Barnet glæder sig over projekt Red Mobilen.

“I Red Barnet er vi glade for initiativet. Det er en rigtig fin måde at få gavn af danskernes brugte elektronik på og en løftestang for vores arbejde med at give børn i Danmark og resten af verden et bedre liv. De gamle mobiltelefoner, som mange af os har liggende hjemme i skufferne, får pludselig værdi, og jeg håber naturligvis, at danskerne vil støtte op om Red Mobilen, så vi kan hjælpe endnu flere af de dårligst stillede børn,” siger Jonas Keiding Lindholm, generalsekretær for Red Barnet.