EU-Kommissionen ser nærmere på Apples krav til teleselskaber

Apples kontrakter med teleselskaberne er kommet i EU’s søgelys, da flere europæiske teleselskaber har gjort klar om de skrappe krav.

EU-Kommissionen ser nærmere på Apples krav til teleselskaber

EU-Kommissionen bekræfter, at have modtaget oplysninger om hvordan Apple presser teleselskaberne til at sælge iPhones.

Apples kontrakter med teleselskaberne er kommet i EU’s søgelys, da flere europæiske selskaber har fortalt om de skrappe krav.

Apple fastsætter i mange tilfælde en kvote for, hvor mange iPhones et teleselskab skal sælge over en angivet periode, normalt på tre år. Nægter teleselskabet, så får det ikke lov til at sælge telefonerne og opnås kvoten ikke, så skal teleselskabet betale Apple for de telefoner, som ikke er solgt. Det skriver Business.dk.

Der er dog ikke indgivet en klage formelt, men en talsmand for EU’s konkurrencekommissær, Joaquin Almunia, bekræfter over for New York Times at en indledende undersøgelse pågør. EU-Kommissionen har dog ikke pligt til at reagere før der foreligger en formel klage.

Kravene i kontrakterne er så stramme de gør det svært for de andre producenter at konkurrere. Apple forsøger, at få fuld kontrol over både markedsføring og prissætning.

Flere danske teleselskaber har over for Berlingske bekræftet, at Apples krav er uhørte, men vælger ikke at fortælle mere offentligt.

Natalie Kerris, talsmand fra Apple, har udtalt til New York Times, at deres kontrakter til fulde overholder lokal lovgivning, hvor de gør forretning – herunder også EU.

Det er dog endnu uklart om der yderligere vil ske mere i sagen.