Huawei P8 – Spørgsmål og svar

FAQ: Her følger vi op på læsernes spørgsmål og reaktioner på den nye Huawei P8

Huawei P8 – Spørgsmål og svar

Huaweis nyeste og bedste mobil er lige kommet igennem mobilsiden.dks testmaskineri, hvor den brillerede med sit glimrende kamera, gode ydelse og stilfulde design.

I den forlængelse af mobilsidens test, samler vi op på nogle af de spørgsmål og kommentarer, der er kommet til vores anmeldelse.

Du kan læse hele testen her.

Er der spørgsmål eller detaljer du gerne vil have oplyst, så skriv dem endeligt i kommentarfeltet, så vil mobilsiden.dk følge op på dem.

Spørgsmål og svar

Kan I give mere detaljerede oplysninger om, hvor let skærmen er at se i stærk solskin?
Skærmen er lysstærk og nem at aflæse – også i fuld solskin. Den er dog ikke nær så lysstærk som iPhone 6 (og 6 Plus) og det er tydeligst når der f.eks tages fotos eller video udendørs – men den er ikke langt fra.

Betragtningsvinklerne er dog ikke nær så brede som hos iPhonen eller Samsungs S6 (og S6 Edge).

Er antennen god? Jeg er rimelig skuffet over antennen på galaxy s6.
Det er den, jeg har opnået 4G-hastigheder på over 50 mbit/s på Telia og Telenors netværk. Huawei benytter sig af en dobbelt-antenne som klarer sig bedre end gennemsnittet. Den gør det bedre end Samsung S6, men dog ikke nær så godt som Huaweis (og mobilmarkedets) bedste: Ascend Mate 7.

Talekvaliteten er desuden god, men med et lille issue. Bliver signalet rigtig dårligt, har P8 tendens til helt at stå af, frem for en gradvis neddrosling af samtalekvaliteten.

Er videokvaliteten så dårlig? Den virker ligeså god som hos Sony Xperia Z3?
Videokvaliteten er markant lavere end hos Sony Xperia Z3 i dens 4K-indstilling og en smule lavere i Full HD.

Når så det er sagt, så er den optiske stabilisering i Huawei P8 meget effektiv, og det giver ofte bedre resultater fordi filmene ikke bliver så rystede.

Kan den tage billeder i 16:9 format eller er den låst til 4:3 format ligesom iPhone?

Den kan tage billeder i både 16:9 (9,7MP), 4:3 (13,0MP) og 1:1 (9,6MP). Du kan desuden reducere opløsningen til 8MP (4:3) og 6MP (16:9).

Hvordan er batteriet og findes der bedre til den pris?
Det er nogenlunde, sammenligneligt med iPhone 6 eller Samsung Galaxy S6. Du skal regne med at skulle lade mobilen op hver aften.

Er driftstiden alfa og omega, er Sonys Xperia Z3 et bedre bud.

Har den Gorilla Glass?
Ja, den har tredje generations Gorilla Glass. Den nyeste på markedet pt. er Gorilla Glass 4 i Samsung S6 og S6 Edge.

Hvornår får P8 Max europæisk debut
P8 Max vil få debut i juli måned i blandt andet Tyskland til 549 Euro. Der er pt. ingen planer om nogen dansk lancering.

Hvordan tager man screenshots med P8?
Der er tre måder du kan tage et screenshot på med P8. Den klassiske hvor du holder power og volmuenknap ned samtidigt, og en ny hvor du bruger knoen.
Du kan ‘banke på’ to gange og den vil tage et skærmbillede, eller alternativt tegne omkring det du vil gemme, og den vil tage et skærmbillede af den del af skærmen du har markeret.

Seneste tilføjelse til sagen

Ja vi fulgte selvfølgelig op på artiklen. mobilsiden fortsatte fortællingen. 6/5/2015 postede redaktionen en ny vinkel med en vinkel omkring Huawei P8 – En mobil perle [TEST]Klik her for at åbne artiklen.. Seneste tidende om temaet kan du læse her..