Plenti-kunder må ikke længere betale for roaming

Plentis særlige dispensation for roaming-tillæg bliver trukket tilbage af Energistyrelsen.

Plenti-kunder må ikke længere betale for roaming

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Den 15. juni 2017 trådte EU’s nye regler for roaming i kraft og med et blev det ulovligt for et teleselskab at opkræve ekstra for at inkludere EU-roaming i et mobilabonnement.

Denne regel opnåede teleselskabet Plenti i september dispensation for, med henvisning til selskabets prisstruktur hvor abonnementer inkluderer fri data på mobilen.

Netop denne afgørelse går Energistyrelsen tilbage på og vurderer at Plenti ikke længeres kan fritages for kravet om fri EU-roaming. Det skriver Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

Beslutningen er truffet på baggrund af, at de særlige og ekstraordinære omstændigheder der lå til grund for dispensation ikke længere er til stede.

Se også:  Plenti fritaget for nye roamingregler som det første teleselskab

I oktober 2017 indførte Plenti under den nye ledelse store ændringer i selskabets abonnementspakker. Her udgik blandt andet fri data fra størstedelens af selskabets abonnementsløsninger.

Energistyrelsen oplyser, at teleselskabet Plenti ikke har ønsket at indsende en ny ansøgning om dispensation, hvorfor Plentis tilladelse til roaming-tillæg trækkes tilbage fra den 4. december 2017.

Forrige måned introducerede Plenti en gratis opgradering til fri EU-roaming hos eksisterende kunder, sandsynligvis for at møde de nye krav.

Læs også:  Plenti-kunder får fri EU-upgrade

Seneste nyt om Mobilabonnement & telefoni