Qualcomm: 5G skal være mainstream næste år

Qualcomm har officielt lanceret næste generation af deres mobile chipsets, Snapdragon, 865 og 765, der skal gøre 5G mainstream i 2020.

Qualcomm: 5G skal være mainstream næste år

På dette års Qualcomm Snapdragon Tech Summit, har den amerikanske chipproducent officielt lanceret nogle af arvtagerne til dette års high-end chipsets. De nye chipsets, Snapdragon 865 og Snapdragon 765 kommer med nyt indbygget 5G-modem, der næste år skal være med til at gøre 5G mainstream. Sammen med de to nye chipsets, præsenterede Qualcomm også 3D Sonic Max – en ny fingeraftrykslæser.

Snapdragon 865 er efterfølgeren til producentens nuværende flagskibs-chipset, Snapdragon 855. En af de store nyheder er en “modular platform”, der skal lette implenteringen af 5G for teleselskaberne. Det nye 5G-modem, Snapdragon X55, er både hurtigere, understøtter mmWave og Sub-6 GHz 5G-netværk, og mere strømbesparende.

Snapdragon 765-chipsettet kommer også med indbygget 5G-modem, men der er ikke mange detaljer om dette endnu.

“5G will open new and exciting opportunities to connect, compute, and communicate in ways we’ve yet to imagine and we are happy to be a key player driving the adoption of 5G around the world,”

Siger Cristiano Amon, Qualcomm Incorporated President.

3D Sonic Max
3D Sonic Max hedder Qualcomms nye fingeraftrykslæser. Foto: Qualcomm

Ny fingeraftrykslæser med større område

Sammen med de to nye chipsets præsenterede Qualcomm også en ny fingeraftrykslæser, indbygget under skærmen. 3D Sonic Max gør det muligt at læse fingeraftrykket på et større område, så man ikke behøver ramme et helt specifikt sted på skærmen.

Derudover er både hurtigheden og nøjagtigheden af den nye scanner også forbedret. Samsungs Galaxy S10 og S10+ bruger Qualcomms nuværende fingeraftrykslæser, som ikke ligefrem er kendt for at være hurtig, men mon ikke det nu bliver bedre i Galaxy S11.