Telia indgår grønne energiaftaler – vil være klimapositiv

Telia har indgået nye energiaftaler om energi fra sol og vind - målet er at blive verdens første klimapositive teleselskab.

Telia indgår grønne energiaftaler – vil være klimapositiv

Telia har indgået langsigtede aftaler om levering af vedvarende energi, der skal forsyne selskabets netværk og aktiviteter i Danmark og Estland med strøm i de kommende år.

Det drejer sig om en tiårig elkøbsaftale med Better Energy i Danmark og en femårig PPA med Eesti Energia i Estland.

Energi fra solceller skal drive netværket

Målsætningen er, at 75 procent af den elektricitet, der anvendes af Telia Danmarks fælles netværk med Telenor, skal være drevet af solcelleproduceret elektricitet i 2024. Desuden skal 70 procent af Telias elbehov i Estland produceres af vindkraft inden udgangen af 2022.

Telia bemærkede, at elkøbsaftalerne gør det muligt for selskabet både at sikre fremtidig adgang til vedvarende elektricitet og at bidrage til produktionen af vedvarende vind- og solenergi. Koncernen hævder allerede at anvende 100 procent vedvarende elektricitet til sin netværksinfrastruktur på alle markeder.

Se også: Teknologier der kan løse klimaproblemerne

Vil være verdens første klimapositive operatør

Rainer Deutschmann er koncerndirektør for Telia Company og han siger, at aftalen er et vigtigt skridt for at opnå en bæredygtig drift på lang sigt.

Telia tilføjede, at skiftet til vedvarende elektricitet har bidraget til en reduktion på 78 procent af drivhusgasemissionerne i virksomhedens egne aktiviteter sammenlignet med 2018. Koncernen har også til formål at skabe en “klimaneutral værdikæde” inden 2030.

Telias administrerende direktør Allison Kirkby forklarede i øvrigt på MWC Barcelona 2022 i februar, at de ønsker at være verdens første klimapositive operatør. At være klimapositiv betyder, at man fjerner flere drivhusgasser fra atmosfæren end man udleder.

Kirkby forklarer, at teknologier som 5G, fiber og cloud-baserede tjenester kan hjælpe til med at fremskynde processen.

Se også: Teleselskaber med bedste dækning