Test af Google Nest Audio – musthave til smarthjemmet

Google Nest Audio er virkelig et musthave til smarthjemmet. Her får man imponerende lyd til en meget attraktiv pris, som med et minimalitisk design let kan integreres i ethvert hjem. Her er vores test af Google Nest Audio.

Test af Google Nest Audio – musthave til smarthjemmet

Det er nu fire år siden Google lancerede den allerførste Google Assistent-højtaler, men først for to år siden landede Google Home-højtaleren på hylderne i danske butikker. Det var en nydeligt designet højtaler, som manglede to meget vigtige ting; god lyd og sensitive mikrofoner. Nu er Google endelig klar med en afløser til Google Home, som denne gang slutter sig til Nest-familien og får navnet Nest Audio. Vi har haft den nye smart-højtaler fra Google til test og her er vores indtryk af Nest Audio.

Under præsentationen var Google ikke blege for at fremhæve alt det, som den nye højtaler ville imponere os med. Ifølge Google har fintuningen af lyden har taget mere end 500 timer, og Nest Audio derfor både bedre og højere end forgængeren. Med et pris på kun 799 kroner er det dog begrænset hvad man som anmelder forventer af en højtaler, men vi blev positivt overraskede. Google har virkelig fat i noget af det rigtige med Nest Audio, som lyder godt, ser godt ud, hører dig bedre og har samtidig en skarp pris.

Læs også: Gode tablets, smarthjem og mobilpakke med Netflix

Design

Designmæssigt er der sket rigtig meget – eller vel egentlig “sket mindre”. Den nye Google Nest Audio er nok den mest simple og minimalitisk højtaler vi nogensinde har lagt øjne på – og så er den endda en smart-højtaler.

Den kommer beklædt med typisk Google-stof, som vi kender fra Google Home Mini, Google Nest Hub og den første Google Home. Den kommer egentlig i fem farver (chalk, charcoal, sage, sand og sky), men i Danmark kommer kun de to førstnævnte, og klassiske farver, farver. Der er stof hele vejen rundt og derfor ikke nogle fysiske knapper, lige bortset fra en microfon tænd/sluk-knap på bagsiden.

Højtaleren er med en vægt lige under et par kilo og har en højde på 17,5 centimeter ret kompakt, og kan med dens minimalitisk design let gemmes væk. I stedet for fysiske knapper, så er den på toppen udstyret med berøringsfølsomme knapper. På højre og venstre side styrer man lydstyrke og i midten sidder og start/pause-knap. Når man ændrer på lydstyrken eller Nest Audio lytter til dine kommandoer, så vises dette med fire LED-dioder gemt under stoffet. Der er ikke indbygget batteri i Google Nest Audio og den er derfor kun beregnet til brug i hjemmet.

Læs også: Disse abonnementer inkluderer streamingtjenester

nest audio
Nest Audio kommer i fem farver, men kun sort og grå kommer til Danmark.
Google Nest Audio
Google Nest Audio har fire dioder på forsiden, som fx lyser op når man taler til den.

Lyden i Nest Audio

Der har været fokus på god lyd i denne højtaler, som navnet også meget tydeligt indikerer. Som nævnt tidligere var Google selv meget imponerede over, hvad de havde opnået med lyden i Nest Audio. Men hvor meget højtaler får man egentlig for under 800 kroner? Faktisk ret meget.

Googles påstand om, at Nest Audio spiller både bedre og højere holder vand. Om den spiller med præcis 50 procent mere bas og hele 70 procent højere er uklart, men en gevaldig forbedring er det. Indmaden i Google Nest Audio består af en 75 millimeter woofer og en 19 millimeter diskant.

I hvert fald spiller Nest Audio højt og med en betydeligt forbedret bas. Nu kan man rent faktisk nyde musik på den. Det er en behagelig og varm lyd, som de fleste vil kunne nyde. Der er masser af detaljer i lyden, men med det sagt, så er de høje toner ikke dens styrke. Personligt finder jeg den en tand for varm i lyden, men det er selvfølgelig en smagssag. Den vil fint kunne fungere som højtaler i køkkenet, soveværelset, børneværelset osv. Om den kan være din stuehøjtaler eller “musikanlæg” er svært at vurdere, men der synes jeg personligt den kommer til kort.

Udover den lyder bedre, så hører den også bedre efter. Nest Audio er blevet udstyret med hele tre mikrofoner, som lytter efter dine indkommende kommandoer. Denne opgradering har jeg kunnet mærke i min test af Google Nest Audio, heldigvis. Det kan være ret så irriterende, når smart-enheder ikke opfanger vores kommandoer og man derfor skal gentage sig selv. Det er stadig ikke en perfekt oplevelse på Nest Audio, men bedre end nogensinde før.

Læs også: Test af WiZ: Discount lyspærer til smarthjemmet

Google Nest Audio
Også på bagsiden er Google Nest Audio minimalistisk. Den fysiske knap slår mikrofonen fra.
Google Nest Audio
Google Nest Audio er kompakt og nydelig at se på.

Funktioner

Google Nest Audio kommer selvfølgelig med indbygget Google Assistent, som klarer flere og flere ting for os i hverdagen. Google Assistent kan styre varme, gardiner, lys, støvsuger, plæneklipper og meget meget mere. Det kan være svært og det kan være besværligt. Google Assistent er ikke perfekt, men bliver langsomt bedre og bedre. Vi benytter det dagligt hjemme hos os og for det meste virker det fortrinligt. Men når Google ikke kan forstå hvad vi siger eller finder det forkerte indhold frem, så bliver det pludselig besværligt og ikke særligt “smart”. Så skal man alligevel have fat i telefonen, så man kan finde den rigtige sang på Spotify (eller en anden tjeneste). Jeg ville ikke undvære Google Assistent og Google Home, men der er virkelig plads til forbedring.

Gider du ikke bruge Google Assistent, så fungerer højtaleren fint til afspilning af musik over WiFi (802.11b/g/n/ac, 2,4 GHz/5 GHz). På bagsiden finder man en fysisk knap, som slår mikrofonen fra. Der er også bluetooth indbygget (bluetooth 5.0).

Læs også: Test af Sony SRS-XB43 – højtaler til de helt unge

Google Nest Audio kan selvfølgelig også bruges i et multi-room setup. Den kan spille sammen med andre Google smart-højtalere og også spille i stereo med en anden Nest Audio. Netop denne funktionalitet har Google delt en video om:

Konklusion: Nest Audio er et godt køb

Er du på jagt efter en (eller flere) smart-højtalere til hjemmet, så er Nest Audio et virkelig godt køb. Glem alt om Nest Mini og brug de ekstra på Nest Audio, som lyder ubeskriveligt meget bedre, og samtidig kan fungere som primær højtaler i hjemmets mange rum. I forhold til forgængeren er dette lidt af et kvantespring.

Den er sikkert ikke god nok som dit primære “musikanlæg” i hjemmet, men den både spiller højt, med masser af bas og med en varm klang. Her er både multi-room-funktionalitet, WiFi og bluetooth indbygget. Dog intet indbygget batteri, så den hører udelukkende til i hjemmet.

Og så har den selvfølgelig indbygget Google Assistent. Google Assistent er smart og usmart på samme tid. Det er genialt når det virker og besværligt når det ikke gør. Og det er netop Google Assistent, som gør denne højtaler ikke får topkarakter. Heldigvis forbedres Googles digitale assistent løbende.

Der er nemlig virkelig meget højtaler for pengene i Nest Audio og den kan varmt anbefales – et musthave til smarthjemmet.

Google Nest Audio lander i test på karakteren 8 ud af 10