Trådløs Android Auto virker på alle mobiler med Android 11

Alle smartphones med Android 11 kan forbinde til en Android Auto-kompatibel bil over Wi-Fi. Hidtil har det kun været muligt på udvalgte Samsung- og Pixel-mobiler.

Trådløs Android Auto virker på alle mobiler med Android 11

Understøtter din bil Android Auto, men kan du ikke forbinde telefonens Android Auto-interface trådløst til bilen? Så er det formentlig, fordi du ikke har en af de få Samsung- eller Pixel-telefoner, som understøtter denne funktion.

Det problem løser den næste version af Android, Android 11, dog.

I en af Googles supportsider oplyser it-giganten nu, at trådløs projicering af Android Auto til bilens infotainment-skærm vil være muligt med enhver Android-smartphone, der kører med Android 11 eller nyere, og som også understøtter Wi-Fi over 5 GHz-frekvensbåndet.

Hidtil har dette ellers kun været muligt med en Pixel 3 eller nyere eller en Samsung Galaxy S8 eller nyere Samsung-topmodeller.

Men når Android 11 ruller ud i løbet af tredje kvartal 2020 – formentlig til september –kan du altså koble din mobil trådløst til bilen og betjene den i den bilvenlige brugerflade med nem adgang til musik, navigation og kontakterne fra din smartphone.

Læs også: Trådløs Android Auto understøttes nu i 34 lande

Sådan downloader du Android Auto i Danmark

Android Auto er dog stadig ikke lanceret officielt i Danmark. Det betyder, at du ikke kan downloade appen ved en simpel søgning i Google Play-butikken.

I stedet er du nødt til at downloade appen andetsteds – vi anbefaler APKMirror.com, som er drevet af Androidpolice.com. Her kan du installere Android Auto uden om Google Play-butikken – det der kaldes sideloading.

Trods den manglende lancering af appen i Danmark er Android Auto dog fuldt ud funktionel herhjemme, og appens brugerflade er også på dansk. Vil du installere Android Auto på din mobil? Læs vores guide her.

Læs også: Koncept-elbilen Polestar Precept har Googles nye Android Automotive