Netflix bekræfter: Nu skal deling af konto stoppes

I forbindelse med seneste kvartalsrapport slår Netflix fast, at gratis deling af konti skal ophøre - ekstra betaling kan blive en mulighed.

Netflix bekræfter: Nu skal deling af konto stoppes

Netflix ønsker at begrænse deling af brugernes konto. Selskabet skriver i sin kvartalsrapport for 4. kvartal 2022, at deling af konto uden for egen husstand kun vil være tilladt mod et ekstra gebyr i fremtiden.

Det er allerede tilfældet i Sydamerika og fra første kvartal af 2023 vil taktikken blive implementeret mere bredt, skriver Netflix i rapporten.

Se også: Mobilabonnementer med streaming

100 millioner husstande deler med andre

Ifølge Netflix betaler mere end 100 millioner husstande ikke for Netflix, fordi de deler konti med andre husstande. I alt havde Netflix 231 millioner betalende brugere i slutningen af året.

Markedsundersøgelsesfirmaet Magid anslår, at en tredjedel af alle abonnenter deler deres konto uden for deres egen husstand. For Netflix er en husstand en fælles bopæl – de, der ikke bor sammen, må officielt ikke dele deres konto.

Præcis hvor og hvornår kontodeling vil blive begrænset på globalt plan fremgår ikke klart af kvartalsrapporten, men selskabets administrerende direktør Greg Peters forklare dog, at virksomheden er klar til at gennemføre ændringerne fra dette kvartal i nogle regioner.

Ændringen vil blive gennemført forskudt i de forskellige lande og det vil ”alt sammen ske i løbet af de næste par kvartaler”, lyder det fra Peters.

Se også: De bedste telefoner til videostreaming

Forventer fald i abonnenter på kort sigt

Forsøget med at stoppe deling af brugerkonto med andre i Sydamerika har vist en stigning i annullerede abonnementer, så det forventer Netflix også vil ske globalt, når ændringen ruller ud.

Virksomheden forventer dog stadig en stigning i indtægterne, fordi tidligere medbrugere ender med at tegne deres egne abonnementer. Det er i hvert fald mønsteret i Sydamerika.

”Investorerne bør derfor ikke blive alarmeret af de indledningsvis negative nyheder”, mener streamingtjenesten.

Se også: Mobilabonnement med Netflix

Ekstra betaling for deling kan blive mulighed

Netflix har forsøgt sig med ekstra betaling for deling af konto uden for husstanden i Sydamerika. Her har konti uden for ens egen husstand indtil videre kostet det, der svarer til cirka 15-20 kroner per person per måned.

Et Netflix-abonnement Sydamerika koster omkring 30-35 kroner om måneden. Bliver den model brugt i Danmark, skal man altså regne med at skulle betale fra 40-50 kroner om måneden per person, hvis man vil dele med andre.