Netflix tester stor designændring med simplere forside

Det nye design i Netflix på tv-skærme gør titlen og beskrivelsen på film og serier meget mere fremtrædende, og så introducerer Netflix en ny og simplere menu.

Netflix tester stor designændring med simplere forside

Netflix tester et stort redesign af startsiden på streamingtjenestens app til tv-skærme. Det nye udseende erstatter de statiske fliser, der indeholder de serier og film, som du vil se, med bokse, der udvides, så snart du lander på dem med din fjernbetjening.

Det er en ændring i forhold til, hvordan Netflix’ eksisterende hjemmeside fungerer, som i øjeblikket viser en titels trailer og andre oplysninger i toppen af brugerfladen, når du scroller hen over den.

Se også: Billige mobilabonnementer med streaming af musik, film og serier

Sådan ser den nye forside på Netflix ud, når man bevæger sig gennem indholdet med fjernbetjeningen.

Nem adgang til alle vigtige oplysninger om film og serier

Det nye design samler derimod tingene og gør alle de oplysninger, som du leder efter, meget mere fremtrædende på din tv-skærm.

Når man holder markøren over en tv-udsendelse eller film længe nok, begynder Netflix automatisk at afspille en kort forhåndsvisning direkte i flisen. Under boksen finder du alle oplysninger om en titel, herunder dens handling, udgivelsesår, antal episoder og genre.

Ny og simplere menu

Startskærmen er ikke det eneste, som Netflix ændrer ved streamingtjenestens udseende.

Opdateringen fjerner også den menu, der titter frem i venstre side af Netflix, og erstatter den med et mere strømlinet udvalg af muligheder øverst på skærmen: Søg, hjem, serier, film og Mit Netflix.

Foto: Netflix

Heldigvis behøver du ikke at scrolle helt til toppen af Netflix for at komme til den nye menu. Ifølge Pat Flemming, der er Netflix’ produktchef, kan du bare trykke på tilbage-knappen på din fjernbetjening for at bringe den frem.

Den nye menu fjerner også nogle af de muligheder, der tidligere var tilgængelige i menuen i venstre side, herunder fanerne “Kategorier”, “Nyt og populært” og “Min liste”.

Den nye menu tilføjer til gengæld sektionen Mit Netflix, som Netflix først lancerede i sin mobilapp sidste år, og som tilbyder indholdsanbefalinger og hurtig adgang til titler, du for nylig har set eller gemt. Du kan stadig få adgang til “Kategorier” fra søgefeltet.

Se også: Netflix vil lave en animeret Minecraft-serie

Tester nyt design i de kommende måneder

Netflix vil teste det nye design hjemmeside blandt en lille gruppe abonnenter, der bruger smart-tv og andre streamingenheder. Ifølge Pat Flemming vil designet blive bredt ud til flere i de kommende måneder og kvartaler, hvis det viser sig at blive taget godt imod.

Se også: De 10 mest sete sæsoner på Netflix-serier i anden halvdel af 2023