Volkswagen på vej med 100 % elektrisk ID. GTI

Nu skal Volkswagens ikoniske Golf GTI være helt elektrisk. VW fremviser nu en ID. GTI, der er baseret på den kommende ID. 2.

Volkswagen på vej med 100 % elektrisk ID. GTI

Fremtidens Volkswagen GTI-biler være lidt mindre larmende. Den tyske bilproducent har netop løftet sløret for en ny GTI, der skal bringe dynamisk og sportslig performance ind i den elektriske tidsalder.

Se også: Bedste og billigste opladning af elbil i husstanden

Volkswagen viser fremtidens GTI frem

Volkswagen har allerede ID.4 GTX, ID.5 GTX og en kommende ID. Buzz GTX og ID.3 GTX på vej, men løfter nu også sløret for elektriske GTI-modeller.

Den første elektriske GTI-model baseres på en ny platform, som først blev fremvist med den lille kommende ID.2. Denne platform er med hjulene skubbet helt ud i hvert hjørne, forhjulstræk og dynamiske proportioner gør det perfekte udgangspunkt for en ny GTI.

Volkswagen skriver, at der venter en helt ny oplevelse, når den første GTI lanceres. Primært fordi den maksimale motoreffekt og det maksimale drejningsmoment er tilgængelig i det sekund, at du træder på speederen, hvilket typisk for elbiler.

Prisen på den elektriske ID. GTI forventes at blive omkring 30.000 Euro.

Se også: Alle elbiler fra Volkswagen

ID. GTI kommer i 2026

Men du skal væbne dig med tålmodighed, hvis du vil skifte den gamle GTI ud med en elektrisk. Volkswagen oplyser, at de forventer en lancering i 2026, og de første biler leveret i 2027.

Hvad der kommer til at ske med GTX-bilerne er uvist. Vil de leve side om side med GTI? Det ved kun VW.

Der er ikke nogle officielle specifikationer på ID. GTI endnu, men ud fra platformen er der nogle gode gæt. Den forventes at komme med et 56 kWh batteri, som er samme størrelse som i ID.2.

I samme stil som Cupra Raval, en anden lille hurtig elbil, forventes der noget i stil med 226 hestekræfters elmotor, en 0-100 km/t-tid på 6,9 sekunder og en rækkevidde på 439 kilometer.

Med det sagt, så er fire år på elbilmarkedet ekstremt lang tid, fordi udviklingen sker meget hurtigt. Hvad er der ellers på markedet til den tid? Ja, det må tiden vise.

Se også: Kommende elbiler