Apple skal stoppe salget af Apple Watch Series 9 og Watch Ultra 2

Apple er blevet ramt af et salgsforbud, så selskabet ikke længere kan sælge Apple Watch Series 9 og Apple Watch Ultra 2 - dog kun i USA indtil videre.

Apple skal stoppe salget af Apple Watch Series 9 og Watch Ultra 2

Apple stopper salget af sine Series 9-smartwatches i USA. Salgsstoppet kommer efter en kendelse fra USA’s internationale handelskommission i oktober som følge af en strid om patenter mellem Apple og den californiske teknologivirksomhed Masimo, som står bag sundhedsrelaterede teknologiprodukter.

Striden drejer sig om en sensor i de nyeste Apple-ure, der gør det muligt at måle ilt i blodet. Det skriver 9to5Mac.

Læs også: Apple får patent på lommelygte integreret i Apple Watch

Apple er stærkt uenig i kendelse

Salgsstoppet træder i kraft på Apples webshop torsdag den 21. december klokken 21.00 dansk tid, mens de fysiske butikker stopper salget 24. december – altså lige op til jul. Den 24. december er også den sidste dag, hvor man kan hente og få leveret ure bestilt online. Salgsforbuddet lader ikke til at ramme Danmark eller andre lande uden for USA – i hvert fald for nu.

“Der er indledt en undersøgelsesperiode vedrørende en kendelse fra U.S. International Trade Commission om en teknisk tvist om intellektuel ejendomsret vedrørende Apple Watch-enheder, der indeholder funktionen til at måle iltniveau i blodet,” oplyser en talsperson fra Apple til TechCrunch og tilføjer:

“Selvom undersøgelsesperioden først slutter den 25. december, tager Apple allerede nu skridt til at efterleve afgørelsen, hvis den står ved magt. Det inkluderer at stoppe salget af Apple Watch Series 9 og Apple Watch Ultra 2 fra Apple.com fra den 21. december og fra Apples butikker efter den 24. december.”

Apple oplyser også, at selskabet er “stærkt uenig i kendelsen og forfølger en række juridiske og tekniske muligheder for at sikre, at Apple Watch er tilgængeligt for kunderne.”

Læs også: De bedste smartwatches i 2023

Længevarende tvist mellem Apple og Masimo

Apple appellerer kendelsen, som selskabet mener er fejlagtig fra ITC’s side. Selskabet har ligeledes rejst nogle sager mod Masimo tilbage i oktober sidste år, hvor de hævder, at det er deres patent, der er blevet krænket.

”Masimo har på forkert vis forsøgt at bruge ITC til at holde et potentielt livreddende produkt væk fra millioner af amerikanske kunder, mens de har banet vejen for sit eget ur, der kopierer Apple,” lød det dengang fra Apple.

Masimos egen anklage, der til at begynde med havde fokus på den iltmålingsteknologi, der blev introduceret i Apple Watch Series 6, stammer tilbage fra juni 2021. Teknologivirksomheden hævdede, at Apple ”begyndte at ansætte Masimo-personale – til at starte med Masimos ledende læge. I efteråret 2020 introducerede Apple Series 6, som var produceret i Asien.”

Den primære strid handler om pulsoximetri. Det er en ikke-invasiv, smertefri måling af pulsfrekvens og hæmoglobinets iltmætning i det perifere arterieblod, som måles med en optisk sensor. I sidste måned fik Masimo tilladelse af FDA til at bruge sit eget produkt til at bære på håndleddet, som kan købes både i håndkøb og på recept.

Læs også: Det næste Apple Watch kan opdage søvnapnø