Det næste Apple Watch kan opdage søvnapnø

Når Apple Watch 10 kommer på markedet næste år, kan det registrere og advare mod søvnapnø, mener analytiker tæt på Apple.

Det næste Apple Watch kan opdage søvnapnø

Apple Watch Series 9 er allerede et rigtig godt smartwatch med flere relevante sundhedsfunktioner, men Apple har planer om at lægge endnu flere sundhedsrelaterede funktioner ind i næste generation af uret.

Ifølge Bloomberg arbejder Apple på nye sensorer, der skal kunne opdage højt blodtryk, samt om brugeren lider af søvnapnø.

Se også: Hvilket Apple Watch er bedst?

Apple kan komme med et sundhedsabonnement

Apple har lignende planer for AirPods og Vision Pro, og der kan tilmed komme et ny abonnement, der gør de tilbud, man allerede nu kan abonnere på, endnu bedre.

Bloombergs Mark Gurman, der er kendt for at have tæt indblik i Apples gøren og laden, har talt med Apple-ansatte, der fortæller, at Apple arbejder på en ny tilgang til bærbar sundhed.

Se også: Hvor er Apple Watch Ultra 2 billigst?

Kan opdage søvnapnø ved at tracke søvn og vejrtrækning

Indtil videre er der planer om en sensor, der skal opdage et blodtryk på vej op. Den viser ikke de nøjagtige tal for blodtrykket, som en almindelig blodtryksmåler hos lægen gør, men en senere variant af funktionen kan måske gøre det i fremtiden.

Den nye sensor, der skal opdage søvnapnø, er lidt mere begrænset. Den fungerer ved at tracke søvn og vejrtrækningsvaner, og opdager den noget afvigende, anbefaler den et besøg hos lægen.

Se også: Mennesket og teknologi

AirPods som høreapparat

Ens AirPods kan også blive mere værdifulde, når Apple finder ud af, hvordan de kan komme ind på markedet for høreapparater. Visse høreapparater er allerede kompatible med iPhonen, men AirPods kan være med til at afgøre, hvornår det er tid at få tjekke hørelsen.

For dem, der investerer i et Vision Pro, når det kommer på markedet, så er Apple i gang med at udforske muligheden for at få headsettet til at hjælpe til med angst og fitness. Selskabet arbejder på at udvide sine nuværende fitness-abonnement til at tilbyde personlige forslag på træning og mad.

Som oftest inkluderer Apples sundhedsfunktioner udvidede muligheder i enhederne, så brugerne kan få mere data og tage det data med til sin læge.

Ønske om færre blodprøver og lægebesøg

I en anden artikel skriver Gurman om endnu større mål. Apples ønskefremtid er, at deres brugere har brug for “færre medicinske apparater med en enkelt funktion som blodtryksmålere og termometre, færre blodprøver og færre lægebesøg.”

Uanset hvordan fremtiden kommer til at se ud, ser vi gerne, at disse praktiske sundhedsfokuserede funktioner finder vej til Apple Watch.