Apple skifter til egne skærme på smartwatches fra 2024 hævder rygte

Fra 2024 sætter Apple deres egne microLED-skærme i Apple Watch og på sigt er det meningen, at iPhone også skal have de egenproducerede skærme.

Apple skifter til egne skærme på smartwatches fra 2024 hævder rygte

Allerede til næste år begynder Apple processen med at går over til selskabets egne skærme i sine mobile enheder. Det fortæller Bloomberg.

Efter sigende begynder Apple med de dyreste Apple Watches fra slutningen af 2024 og udskifter ved nuværende OLED-skærme med sin egen microLED-teknologi.

Se også: Priser på Apple Watch

iPhone skal også bruge Apples egen microLED-teknologi

Ifølge Bloomberg skal også andre mobile enheder nyde godt af Apples egen skærmteknologi, herunder iPhonen.

Den nye skærm er lysere og har mere levende farver. Det hedder sig, at urskiven og andet content kommer til at se ud, som om det er malet på glas. Desuden skal den være lettere at se fra forskellige vinkler.

Bloomberg fortalte om Apples ambitioner om en egen skærm allerede tilbage i 2018. Tilsyneladende havde Apple planer om at lancere teknologien i 2020, men omkostningerne for at udvikle teknologien og forskellige tekniske udfordringer gjorde, at det hele trak ud.

Apple skal have brugt flere milliarder dollars på udviklingen, og testene af den nye skærm skal være i gang på en opfølger til Apple Watch Ultra.

Der er også en testproduktion af skærmene i gang på fabrikken i Santa Clara i Californien, men masseproduktionen kan meget vel finde sted på en anden facilitet.

Se også: Hvilke Apple Watch er bedst?

Kan ramme Samsung og LG hårdt

Som Bloomberg nævner kan et skift fra Apples side til egne skærme være et voldsomt stød for leverandørerne, især Samsung og LG. Men leverandørerne har været forberedte på udviklingen et godt stykke tid.

Det har ikke været nogen hemmelighed, at Apple har været i gang med at udvikle egne komponenter for at mindske afhængigheden af tredjeparter.

De er allerede gået fra Intel-processorer til sine egne chips i Mac-computere, og det siges, at de fra 2025 også vil bruge egne trådløse chips i sine iPhones.