Apple Watch afslører hjertesygdom

Et amerikansk par takker Apple Watch for at opdage stille hjertesygdom, der kræver medicinsk behandling i tide.

Apple Watch afslører hjertesygdom

Takket være Apple Watch opdagede et ægtepar mandens hjertesygdom.

Apple Watch tilføjede sporing af hjerterytmeforstyrrelser for flere år siden, og kunderne har nydt godt af funktionen lige siden. For nyligt gjorde Apple Watch ifølge avisen Post and Courier en kæmpe forskel for et amerikansk par fra delstaten South Carolina.

65-årige Jeff Priest sad i sofaen, da en alarm poppede op på hans Apple Watch. Den fortalte ham, at han havde en pludselig forstyrrelse af hjerterytmen – såkaldt atrieflimren.

Det kunne han ikke forstå, for han havde ingen helbredsproblemer, og der var heller ikke andre i hans familie, som havde kendte hjerteproblemer. Konklusionen var derfor indlysende: Der måtte være noget galt med uret, for Jeff Priest følte sig frisk og på ingen måde syg.

Læs også: Apple må igen sælge Apple Watch Ultra 2 og Watch Series 9

Undgik hjerteanfald

Heldigvis var det ikke kun uret, der tog hans helbred alvorligt. Hans kone, Ellen Priest, blev bekymret. Hun tjekkede uret og kunne se, at uret havde sendt flere advarsler til Jeff om atrieflimren i løbet af dagen. Hun besluttede derfor at kontaktede deres læge på nettet, og her var beskeden klar: Jeff skulle på skadestuen hurtigst muligt.

Uret havde ramt rigtigt: Jeff havde atrieflimren. Her slår hjertet uregelmæssigt, og uden behandling kan det føre til et hjerteanfald eller et slagtilfælde.

Jeff Priest kom dog i behandling og har det godt. Derfor er både Jeff og Ellen ret taknemmelige over de sundhedsmæssige funktioner på Apple Watch.

Så det er måske en god ide at lytte til dit Apple Watch, hvis du får besked om en uregelmæssig hjerterytme eller andre helbredsalarmer.

Læs også: De 3 bedste Apple Watch – og det du bør undgå