Nu må Apple igen sælge Apple Watch Ultra 2 og Watch Series 9

Efter der blev sat stop for salget af Apple Watch Ultra 2 og Watch Series 9 i USA i sidste uge, må Apple nu igen sælge de populære ure - i hvert fald for en stund.

Nu må Apple igen sælge Apple Watch Ultra 2 og Watch Series 9

I sidste uge satte en domstol en stopper for salget af Apple Watch Ultra 2 og Watch Series 9 i USA. Årsagen var en tvist med tvist om et patent med virksomheden Masimo.

Nu har en domstol dog afgjort, at Apple igen – dog kun midlertidigt – igen må sælge sine seneste smartwatches i hjemlandet.

Læs også: Apple får patent på lommelygte integreret i Apple Watch

Stridighed om funktion, der måler ilt i blodet

Det er den californiske teknologivirksomhed Masimo, som laver sundhedsrelaterede teknologiprodukter, som har sagsøgt Apple for et påstået brud på et patent til en sensor, der gør det muligt at måle iltniveauet i blod.

Nu har Apple dog opnået en mindre sejr, da der er sat stop for forbuddet mod at sælge Apple Watch Ultra 2 og Series 9 i USA.

Apple havde ellers forespurgt Den Internationale Handelskomité om at få sat en stopper for forbuddet mod at sælge og importere urene, indtil den næste beslutning i sagen skal tages til januar. Det blev dog afvist.

I dag har den amerikanske appeldomstol dog givet grønt lys til, at Apple igen må sælge urene frem til den 10. januar 2024.

Apple forsøger at fikse patentstriden med ny softwareopdatering

Noget kunne tyde på, at Apple ikke er interesserede i at løse tvisten med Masimo i retslokalerne. Apple har nemlig netop udgivet en ny softwareopdatering, som it-giganten håber kan sætte en stopper for stridigheden.

Apple meldte tidligt ud, at selskabet er ”stærkt uenig” i kendelsen, der satte en stopper for salget af Apple Watch. Apple oplyste, at man ville ville forfølge en række juridiske og tekniske muligheder for at sikre, at Apple Watch er tilgængeligt for kunderne.

Det er endnu uklart, hvad softwareopdateringen ændrer i relation til sensoren til at måle iltniveauet.

Læs også: De 3 bedste Apple Watch – og det du bør undgå