Apple Watch kan få funktion til at måle kroppens væskebalance

Apple har søgt patent på funktion til at måle kroppens væskebalance - det kan blive en nyttig funktion for særligt ældre.

Apple Watch kan få funktion til at måle kroppens væskebalance

Apple Watch har masser af funktioner, der skal hjælpe os med vores helbred. Man har blandt andet mulighed for at måle puls, EKG, ilt i blodet og meget andet. Og i fremtiden kan vi måske få endnu en sensor i Apple Watch, denne gang en, der skal kunne måle væskebalancen hos brugeren af uret.

Apple Watch patent: Måling af væskebalance i kroppen

Det lader nemlig til, at Apple har ansøgt om patent for en funktion til netop måling af væskebalancen, som skal bruges i Apple Watch. I beskrivelsen af patentet står:

“Væskemåling kan leveres af en elektronisk enhed, f.eks. et ur, så brugeren nemt kan følge hydrering. Et ur kan være placeret til at modtage og måle en eller flere elektriske egenskaber af sved, der produceres af brugeren, som bærer uret. Uret indeholder elektroder til måling af svedens elektriske egenskaber.”

Videre tilføjer Apple: “Sporingen af hydrering kan udføres ikke-invasivt, gentagne gange, nøjagtigt, automatisk og med minimal brugerindgriben. Målingerne kan bruges til at give brugeren nyttig feedback og oplysninger om helbredssporing og dermed give brugeren mulighed for bedre at styre hydrering og det generelle helbred.”

Se også: Billig Apple Watch

Kan blive vigtig funktion for ældre

Væskebalancen er vigtig for at kroppens funktioner fungerer optimalt. Det gælder også hjernen, der består af 85 procent væske. Har kroppen væskeunderskud, vil det påvirke hjernen negativt. Resten af kroppen har dog lige så meget behov for væske. Unge oplever ikke problemer med at få styr på væskebalancen, da deres kroppe ganske enkelt føler tørst, når de er i væskeunderskud.

Ældre har derimod sværere ved at blive advaret af kroppens signaler om væskeunderskud og derfor kan en funktion som væskemåling i Apple Watch være en måde at blive gjort opmærksom på, at man skal drikke mere væske. Særligt i lande med høje temperaturer kan funktionen være nyttig.

Se også: Bedste smartwatch

Måling af blodsukker på en invasiv-måde

Der er indtil videre blot tale om et patent, så det er langt fra sikkert, at det bliver en virkelig funktion i Apple Watch.

Vi har hørt rygter om, at Apple har andre sensorer og monitorer i støbeskeen, blandt andet en ikke-invasiv metode til at måle sukkeret i blodet. Der kan dog også gå en rum tid, inden vi rent faktisk ser den funktion i en virkeligt produkt.

Se også: Nyheder om sundhedsfunktioner i smartwatch

Flere nyheder i sagen

Sagen er ikke slut. Vi har fulgt op på tematikken. Steen Jørgensen gik et skridt videre. 20/8/2021 havde vi dette at sige med historien; Apple havde muldvarp i leakster-community for at stoppe læk – Læs mere her. Du finder seneste nyt her.