Fitnesstrackere fravælges til fordel for smartwatches

Salget af fitnessarmbånd og smartwatches vokser med 6 procent i andet kvartal af 2021, men det er sidstnævnt wearables, der trækker det tunge læs.

Fitnesstrackere fravælges til fordel for smartwatches

Tidligere var de billigere fitnessarmbånd de mest populære smarte wearables til håndleddet, men sådan er det ikke mere. Nu har de dyrere og mere avancerede smartwatches overtaget.

Det håndledsholdte wearables marked vokser med 5,6 procent i andet kvartal af 2021, hvor der vises langt større interesse for smartwatches end fitnesstrackere. Der er blevet sendt hele 40,9 millioner fitnesstrackere og smartwatches i Q2 2021, hvor hele 62 procent er smartwatches.

Og det viser altså en trend i salget, som startede i fjerde kvartal af 2020, hvor smartwatches begyndte at sælge langt bedre end fitnesstrackere. Og når det kommer til smartwatches, så er der stadig ingen producenter, der kan hamle op med Apple.

Se også: Test af smartwatches

Apple stadig i front på smartwatches

Selvom der er fremgang hos Samsung, Garmin, Xiaomi og flere andre producenter, så når ingen af dem Apple til sokkeholderne. Apple har nu 31,1 procent af markedet og går i kvartalet frem med næsten 30 procent. På andenpladsen finder man Huawei, der med 9 procent markedsandel går 33,9 procent tilbage.

Garmin går det godt for, som indtager en tredjeplads med en fremgang på 7,3 procent. Det er dog Samsung og Xiaomi, der i dette kvartal kan fremvise den største fremgang. Samsung går frem med næsten 85 procent og Xiaomi med hele 272 procent.

Alt i alt går salget af smartwatches frem med 37,9 procent i andet kvartal af 2021. Og Canalys, som står bag analysen, forventer smartwatches i de kommende år vil blive ved med at stige i popularitet.

Læs også: De bedste smartwatches

wearables q2 2021
Kilde: Canalys

Flere nye smartwatches på markedet

Samsung har netop smidt deres Galaxy Watch4 i butikkerne, som de har store forventninger til. Dog er Watch4, som er det første Samsung smartwatch med Google Wear OS, dog ikke blevet modtaget specielt godt hos techmedier verden rundt.

Inden længe forventes Apple at være klar med en ny udgave af Apple Watch, Series 7, hvor der angiveligt er nyt design, længere batteritid, større skærme og flere funktioner i vente.

Se også: Find bedste priser på smartwatches

Seneste nyt om emnet

Alle gode fortællinger har sin fortsættelse. Steen Jørgensen fortsatte fortællingen. 6/9/2021 fulgte redaktionen op med et indlæg med tematikken Apple er nu kun 4. største mobilproducent i verden – Læs den her. Meget er sket siden. Klik her for at læse seneste nyt om emnet..