Google kan droppe Samsung for at få bedre batteri i Pixel Watch 2

De seneste rygter hævder, at Google overvejer at udskifte Samsung som leverandør af chip til Pixel Watch 2 for at forbedre batteritiden.

Google kan droppe Samsung for at få bedre batteri i Pixel Watch 2

Ifølge 9to5Mac går Pixel Watch 2 i en helt anden retning end den Exynos 9110-chip fra Samsung, der sidder i Pixel Watch.

I stedet hedder det sig, at Google har valgt Snapdragon W5 Plus-platformen fra Qualcomm.

Pixel Watch var forældet allerede ved lanceringen

Skiftet væk fra en gammel svend af en 10nm-proces til en meget mere moderne 4nm-proces til Pixel Watch 2 bør betyde en markant forbedring af batteritiden, noget der var et af de største problemer med Googles første smartwatch.

Af et smartwatch at være som dette fra Google er det rimeligt at forvente, at funktioner som batterilevetid i det mindste er på niveau med endnu billigere Android-smartwatches, hvilket desværre ikke er tilfældet her.

Se også: Bedste smartwatch til Android-telefoner

Pixel Watch 2 til Danmark?

Google Watch kan i dag ikke købes officielt hos Google selv, men da både Pixel-telefoner og Pixel Tablet i dag kan købes i Danmark, kan vi godt sætte næsen op efter, at Pixel Watch 2 kommer officielt til Danmark.

Rygtet nævner også en annoncering af Pixel Watch 2 senere i år sammen med Pixel 8-serien af smartphones. Det er altså ikke en opgradering, der venter lige rundt om hjørnet, Pixel Watch var også lang tid om at finde vej ud på hylderne.

Det viste sig blandt andet ved, at en del komponenter var ret forældede allerede ved lanceringen af uret, ikke mindst den chip, der nu skal skiftes ud. Exynos 9110 sad i det originale Galaxy Watch fra 2018.

Der var heller ikke mange RAM eller hukommelse med ombord, og den gigantiske ramme lugtede ikke ligefrem moderne.

Se også: Bedste fitness tracker

Kan være inspireret af Fitbit Sense 2

Når det gælder resten af uret, siger rygtet, at Google kan have ladet sig inspirere af Fitbit Sense 2.

Googles mest avancerede fitnesstracker blev lanceret sidste år med indbygget sensor til aflæsning af hudens temperatur og en såkaldt continuous Electrodermal Sensor (cEDA) til tracking af stress.

Find priser på smartwatch her.