Google vil optimere Wear OS til børn med forældrestyring

Google arbejder eftersigende på funktionen Skoletid i Wear OS, så forældre kan styre børns adgang til indhold på Android-baserede smartwatches.

Google vil optimere Wear OS til børn med forældrestyring

Wearables er på vej til at blive den næste store teknologitrend for børn, og det gælder også smartwatches. I sin seneste opdatering gør Google sig klar til at tilføje en ny WearOS-funktion, som gør det muligt for forældre at styre deres børns brug af smartwatches i skoletiden.

Læs også: Samsung Galaxy Ring kan købes med NFC-chip

Skal give forældre mulighed for at sætte begrænsninger

I Googles udgivelsesnoter for maj 2024 står der, at den nye ‘skoletid’-funktion er designet til forældrebrug og vil give forældre mulighed for at sætte adgangsbegrænsninger på de apps på uret, som deres barn bruger.

Forældre får også mulighed for at sætte deres barns smartwatch på lydløs, hvilket begrænser distraktioner og giver dem mulighed for at fokusere på, hvad der foregår i klasselokalet.

Google har endnu ikke annonceret, hvordan skoletid-funktionen kommer til at fungere, men vi forestiller os, at brugerne vil kunne ændre deres børns skoletid-indstillinger fra Wear OS-appen på deres egen telefon. Vi ved heller ikke, om funktionen vil være tilgængelig på alle Wear OS-enheder, eller om den kun kan tilgås på nyere Wear OS-enheder såsom Google Pixel Watch 2. 

Apple var først

Selvom det er en ny tilføjelse til Wear OS-styresystemet, er forældreindstillinger til wearables langt fra noget nyt. Apple introducerede en lignende funktion – også kaldet ‘Skoletid’ – med sin watchOS 7-opdatering tilbage i 2020.

Den giver forældre mulighed for at begrænse visse funktioner på deres barns Apple Watch, herunder muligheden for at indstille tidsplaner for visse apps og komplikationer, men stadig give dem adgang til funktioner som aktivitetscirkler, og det er sandsynligt, at Skoletid-funktionen i Wear OS vil fungere på en lignende måde.  

Læs også: Samsung på vej med et billigere Galaxy Watch FE