Samsung på vej med et billigere Galaxy Watch FE

Hvis du går med drømme om et Galaxy Watch, men ikke er parat til at ofre en formue på en af de nyeste modeller, er der godt nyt. Samsung er nemlig på vej med et billigere Galaxy Watch FE.

Samsung på vej med et billigere Galaxy Watch FE

Samsung har efterhånden et ret godt udvalg af Wear OS-smartwatches. Galaxy Watch 6 og Galaxy Watch 6 Classic er blandt de bedste smartwatches til Android-telefoner. Men med en pris fra 1.600 kroner er de ikke just billige, og det er ikke alle, der har råd til at købe dem.

Det kommer der formentlig snart en løsning på, for rygter går på, at Samsung er på vej med et billigere Galaxy Watch FE (Fan Edition). FE-serien er Samsungs serie med tidligere topmodeller, der genlanceres i en lidt skrabet og billigere udgave.

Se også: Priser og tilbud på Samsung-telefoner

Kan blive Samsungs billigste smartwatch med Wear OS

For dem, der gerne vil have et Wear OS-baseret Galaxy Watch, men gerne vil holde sig et godt stykke under de 1.600 kroner, er Samsung ved at udvikle Galaxy Watch FE.

Ifølge oplysninger fra Android Headlines har Galaxy Watch FE modelnummeret SM-R866. Det findes angiveligt i mindst tre varianter: SM-R866F (international), SM-R866U (USA LTE) og SM-R866N (Korea).

Når man lægger mærke til Galaxy Watch FE’s modelnummer, ser det ud som om, at det bliver en let modificeret version af Galaxy Watch 4 (SM-R860). Samsung kan altså være i gang med at gøre brug af den eksisterende lagerbeholdning af Galaxy Watch 4 – muligvis blot med en nyere processor. De øvrige funktioner kan være de samme som i det originale Galaxy Watch 4.

Da Galaxy Watch 4 allerede sælges for helt ned til 984 kroner, vil det være fantastisk, hvis Samsung er i stand til at lancere Galaxy Watch FE til samme eller endnu lavere pris. Tilbage i august 2021 kom Galaxy Watch 4 til salg for 1.999 kroner, og det er nok nærmere den vejledende pris, der bør være sammenligningsgrundlaget. Men omvendt: Hvorfor skulle man købe et Galaxy Watch FE, hvis det viser sig at være dyrere end den aktuelle handelspris på Galaxy Watch 4?

Samsung kan altså ikke ignorere, at Galaxy Watch 4 er halveret i pris, når de skal prissætte det nye Galaxy Watch FE – og det kan kun betyde et billigt Android-baseret smartwatch.

Se også: Samsung sælger igen flere smartphones end Apple

Samsung også på vej med Galaxy S24 FE

Et Galaxy Watch FE er dog ifølge rygterne ikke det eneste FE-produkt, som Samsung arbejder på. Således kunne vi tidligere på måneden berette, at Samsung allerede nu kan være på vej med en efterfølger til Samsung Galaxy S23 FE, som ellers blev lanceret så sent som i december 2023.

Det ligner dog ikke Samsung at lancere to FE-telefoner så tæt på hinanden, og det er da også sparsomt med rygter om en kommende Galaxy S24 FE.

Det, der taler for en snarlig lancering af en Galaxy S24 FE, er muligheden for Samsung for at lancere S24 FE sammen med de kommende Galaxy Z Flip 6- og Galaxy Z Fold 6-modeller.

Se også: Sammenlign priser på Samsung Galaxy Watch 4