Qualcomm samarbejder med Microsoft om specialchip til AR-briller

Qualcomm og Microsoft går sammen i forsøget på at tage kampen op med Apples rygtede AR / VR-briller med en ny specialchip til smart glasses.

Qualcomm samarbejder med Microsoft om specialchip til AR-briller

Det er ingen hemmelighed, at Microsoft interesserer sig for wearable headsets – de har trods alt selv udviklet et mixed reality headset, nemlig HoloLens. Samtidig ser det ud til, at alle rygter om et kommende headset fra rivalen Apple har fået Microsoft og Qualcomm til at indlede et samarbejde.

Energieffektive, meget lette AR-briller

Via en annoncering under Qualcomms keynote ved CES 2022 afslørede Qualcomm, at de skal samarbejde med Microsoft om at udvikle en specialchip, der kan bruges til at drive kommende AR-briller.

Ved keynoten sagde Qualcomms CEO Cristiano Amon følgende: “Vi annoncerer, at vi er ved at udvikle en specialfremstillet Snapdragon-chip til næste generation af energieffektive, meget lette AR-briller til Microsoft-økosystemet. Vi integrerer software fra begge virksomheder i denne chip-platform: Microsoft Mesh-platformen og den nyligt annoncerede Qualcomm Snapdragon Spaces XR-udviklingsplatform.”

Se også: Test af VR-briller

Qualcomm og Microsoft har arbejdet sammen før

Det er ikke første gang, at Qualcomm og Microsoft samarbejder. Tidligere har Microsoft samarbejdet med Qualcomm i et projekt, der resulterede i SQ1-chippen, der senere kom til at sidde i Surface Pro X.

Historien melder ikke noget om, hvornår et headset fra de to partnere kan komme på markedet. Stemmer rygterne, og hvis også Apple er i gang med at udvikle et eget headset, bliver det spændende at se, hvordan Qualcomms chip kommer til at klare sig i forhold til Apples egen hardware.

Se også: Priser på smart glasses

Sidste opdatering af historien

Næste interessante historie om sagen kom frem. Steen Jørgensen fulgte op på historien. 30/12/2021 kørte vi artiklen; Apple har rekrutteret chef fra Metas AR-afdelingKlik her for at åbne artiklen.. Se de seneste nyheder om emnet her.