Samsung sagsøger Oura for at blokere muligt patentkrav mod Galaxy Ring

I forventning om, at Oura vil sagsøge Samsung sagsøger, Samsung nu Oura for at få rettens ord for, at den kommende smart-ring Galaxy Ring ikke krænker Ouras patenter.

Samsung sagsøger Oura for at blokere muligt patentkrav mod Galaxy Ring

Samsung er lige på vippen til at introducere sit første produkt i en helt ny produktkategori: Galaxy Ring – en lille og diskret fingerring, men en lille spiller på markedet, Oura, er ved at spænde ben for en mulig lancering.

Samsung er derfor ved at gøre sig klar til at kæmpe for sit produkt i retssalen og bekræfter i samme ombæring, at en lancering af Galaxy Ring – hvis det kan lade sig gøre – finder sted i august.

Se også: Top 5: De absolut bedste smartwatches

Fem patenter kan spænde ben for Samsung

Oura er en af de erfarne producenter af smarte ringe, og det seneste produkt fra deres side er Oura Ring Gen3. Det er helt naturligt, at de selskaber, der har haft sine produkter på markedet i længst tid, også har de fleste patenter og intellektuelle ejendomsrettigheder.

Ifølge nyt fra Bloomberg Law er Oura kendt for at sagsøge andre producenter af smarte ringe, så snart de nye aktører lancerer deres produkter. Årsagen skulle være, at de nye spillere på markedet for smarte ringe krænker visse af Ouras intellektuelle ejendomsrettigheder. Det er den hovedpine, som Samsung netop nu står i.

Derfor har Samsung nu hevet Oura i retten for at få USA’s føderale distriktsdomstol i Californien for at få dommerens ord for, at Galaxy Ring ikke bryder med nogle af de patenter, som Oura har for vane at bruge mod andre konkurrenter.

Der lader til at være fem forskellige patenter, der kan vise sig at blive et problem for Samsung, da alle fem teknologier, som patenterne omhandler, er almindeligt forekommende i smarte ringe.

De påståede krænkelser, som Oura hidtil har bragt for retten over for andre producenter, har omhandlet fitnesstrackere. Det drejer sig om brugen af batteriindikatorer i selve ringen, en ”score” der fortæller, hvordan brugeren klarer sig i forhold til sine træningsmål, og forskellige sensorer til at måle helbredet. Hver af disse områder er noget, som Oura ser på for at vurdere, om et nyt produkt er i strid med selskabets patenter.

Se også: De bedste priser og tilbud på wearables

Samsung Galaxy Ring kommer i august

Det er dog ikke sikkert, Oura får så meget ud af at gå i krig mod Samsung. Tværtimod.

Samsungs forsøg på at forberede sig har også afsløret lanceringstidspunktet for Galaxy Ring. Her fremgår det, at masseproduktionen af ringen går i gang i midten af juni, og herefter står der i dokumenterne, at ”Samsung kommer til at sælge Galaxy Ring i USA i eller omkring august.”

En henvisning til en lanceringsdato for Galaxy Ring i et juridisk dokument er en stærk indikation, men der står ganske vist ”eller omkring”, så lanceringstidspunktet kan endnu ændre sig.

Indtil videre har vi kikkerten indstillet på august og forventer os en lancering af Samsung første smarte ring en gang til den tid – vel at mærke hvis altså Samsung undgår at blive bremset af Ouras patentkrav.

Se også: Samsung Galaxy AI kommer til Samsungs smartwatches