Samsungs smartwatches kan få firkantede skærme som Apple Watch

Samsungs første smartwatches havde firkantede skærme. De sidste mange år har Samsung brugt en rund skærm, men nu vil Samsung angiveligt bruge firkantede skærme igen.

Samsungs smartwatches kan få firkantede skærme som Apple Watch

Det er over 10 år siden, at Samsung lancerede sit første smartwatch: Galaxy Gear fra september 2013. Samsungs allerførste ur havde en firkantet Super-AMOLED skærm på 1,6 tommer.

Kender man kun til Samsungs seneste smartwatches, er man vant til den runde urskive, der efterhånden er blevet synonymt med Galaxy Watch. Den runde form har været populær hos brugerne, men nu ser Samsung ud til igen at ryste posen designmæssigt. Det lader nemlig til, at Samsung vil gå tilbage til et firkantet urdesign.

Læs også: De absolut bedste smartwatches til Android-telefoner

Samsung fuldender cirklen og overvejer firkantet design igen

Efter sigende overvejer Samsung at gå tilbage til et firkantet design, der minder om det, som Samsung anvendte i Galaxy Gear, Gear 2 og Gear Live. De ure kom for mere end 10 år siden, og siden er Samsung gået over til et rundt design på sine ure.

Gear S2 var det første smartwatch fra Samsung med et rundt design og en roterbar urkrans. Siden har Samsung holdt sig til dette designudtryk, og den nyeste generation af Galaxy Watch, Galaxy Watch 6, har samme runde design.

Vi ved dog ikke, hvornår Samsung i så fald har tænkt sig at vende tilbage til det firkantede design. Det er muligt, at det allerede sker i forbindelse med det kommende Galaxy Watch 7, men der kan også gå endnu et år, inden selskabet gennemfører en så stor ændring i designet.

Det hedder sig, at Samsung internt er meget begejstrerede for idéen om et firkantet design, og meget taler for, at skiftet rent faktisk kommer til at ske. Det er måske heller ikke helt uden grund, at den suverænt største spiller på markedet for smartwatches, Apple, siden begyndelsen har anvendt firkantede skærme.

Det bliver interessant at se, hvordan Samsung har tænkt sig at implementere det ændrede skærmformat og ikke mindst, hvordan de vil overbevise kunderne om at tage et firkantet ur til sig. Det runde design er trods alt også blevet meget populært blandt brugerne, så tiden må vise, hvad de vil synes om et firkantet ur.

Læs også: De absolut bedste smartwatches til iPhone