Sonys bedste støjdæmpende earbuds: WF-1000XM5

Sony WF-1000XM5 ANC lover uhørte fremskridt inden for headset med støjreduktion - se funktioner, tilgængelighed og pris.

Sonys bedste støjdæmpende earbuds: WF-1000XM5

Som forventet løftede Sony endelig sløret for sine WF-1000XM5 ANC earbuds.

De skal ikke forveksles med de WH-1000XM5, der allerede er på markedet og er over-the-ear høretelefoner.

Se også: Bedste in ear headsey med multipoint

Bedste støjreduktion til dato

Earbudsene kommer, ifølge selskabet selv, med “Sonys største fremskridt nogensinde inden for støjreduktion”, takket være tre mikrofoner på hver bud, blandt andet dual feedback-mikrofoner, der forbedrer støjreduceringen ved lave frekvenser.

De nye earbuds har Sonys nye Integrated processor V2, der “åbner op for potentialet i HD Noise Cancelling Processor QN2e”.

Disse chips kontrollerer mikrofonerne, så de kan levere “uhørt kvalitet inden for støjreduktion”, der kan tilpasse sig til omgivelserne i takt med at de ændrer sig.

Lavere frekvenser lyder bedre nu end med WF-1000XM4 takket være den nye Dynamic Driver X, der giver en bred gengivelse af frekvens og klare vokaler.

Earbudsenes “Noise Isolation Tips” har  samtidig et særligt materiale af polyuretanskum, der reducerer støj ved højere frekvenser.

Se også: Bedste telefoner til musik

Bedre lyd til musik

WF-1000XM5 supporter High-Resolution Audio Wireless via LDAC-codec’en, samt DSEE Extreme for at opskalere komprimeret musik i realtid.

Derudover får man 360 Reality Audio koblet med hovedtracking. Apropos hovedtracking får AR-spil som Ingress fra Niantic support af immersiv lyd ved hjælp af nye sensorer og spatial sound-teknologi.

Se også: Mobilabonnementer med musik

Krystalklar lyd til samtaler

Sony lover den bedste opkaldskvalitet hidtil fra selskabet i de nye earbuds, takket være en AI-baseret støjreduktionsalgoritme baseret på Deep Neural Network (DNN)-behandling og særlige såkaldte knogleledningssensorer.

Ens stemme kan ikke andet end at blive krystalklar og naturlig, selv i støjende omgivelser, og de har en struktur, der skal beskytte mod støj fra vinden.

WF-1000XM5 er 25 procent mindre og 20 procent lettere end WF-1000XM4, og de er designet med komforten i fokus, hvor der er formet efter menneskets øre Sony lover et ergonomisk design, der giver et sikkert og stabilt fit.

Der medfølger skumpropper i fire størrelser.

De supporter lydnotifikationer, og det samme er kobling til Spotify og Apple Music så man får tilgang til sin favoritmusik og afslappende oplevelser. Man kan også indstille earbudsene, så de automatisk begynder at spille favoritmusikken, når man sætter dem ind i ørerne.

Adaptive Sound Control og Speak-to-chat vender tilbage i den nye model, samt muligheden for at koble dem til to Bluetooth-enheder samtidig.

8 timers batterilevetid

WF-1000XM5 siges at have otte timers batteritid, og en lynopladning på tre minutter giver en ekstra halv times musik.

De har support af trådløs opladning, og er IPX4-klassificerede for beskyttelse mod vand.

Se også: Telefoner med lang batteritid

Pris og tilgængelighed

Sony WF-1000XM5 kommer i sort eller sølv, og salget begynder i august. Prisen på Sonys nye headset lyder på 2.499 kroner.