Xbox Game Pass cloudgaming kommer til Xbox og Windows 10

Microsofts tjeneste til at streame spil kommer til Xbox og Windows 10, så du kan straks kan prøve et spil, inden du køber og downloader det.

Xbox Game Pass cloudgaming kommer til Xbox og Windows 10

Siden 2019 har Microsoft tilbudt muligheden for, at brugere kan streame udvalgte spiltitler direkte til deres Android-enhed, iPhone eller iPad. Tjenesten fik oprindeligt navnet Project xCloud, men går nu blot under navnet cloudgaming med Xbox Game Pass.

Forud for den årlige E3-messe, hvor der præsenteres nyheder inden for spil og konsoller, har Microsoft annonceret, at xCloud – eller cloudgaming – kommer til både Xbox-konsoller og Windows 10-computere.

Muligheden for at streame spil bliver tilgængelig ved, at brugere kan prøve spiltitler ved at streame dem øjeblikkeligt uden hverken at downloade eller købe dem. Dermed kan man lynhurtigt få en fornemmelse af, om et spil er noget for én eller ej. Man slipper samtidig for at skulle bruge lang tid på at downloade kæmpestore spilfiler for at kunne prøve dem.

Microsoft oplyser, at muligheden for at streame Xbox-spil kommer senere på året.

Læs også: PlayStation 5 og Xbox Series X: Derfor skal dit TV have HDMI 2.1

Streaming af Xbox-spil bliver mere og mere udbredt og kan snart foregå på flere enheder. Foto: Xbox

Xbox-brugeroplevelsen kommer også til dit tv

Derudover annoncerede Microsoft også, at Xbox-brugerfladen kommer til en række tv. Det eneste du derfor har brug for, er en Xbox-controller. I disse tilfælde vil det formentlig kun være cloudgaming via Xbox Game Pass, der er tilgængelig gennem tv’erne.

Cloudgaming via browseren, som Microsoft begyndte at udvikle, efter Apple afviste Microsofts xCloud-app, er også på trapperne. I løbet af de næste uger vil de, som har Xbox Game Pass Ultimate, have mulighed for at streame Xbox-spil i browserne Edge, Chrome og Safari.

Der findes i skrivende stund 261 Xbox-spil, som du kan streame via cloudgaming. Disse kan du finde på Xbox’ hjemmeside.

Læs også: Nu kan du prøve xCloud-spilstreaming til iPhone og iPad

Opfølgning på artiklen

Tematikken er stadig aktuel. Daniel Søgaard Hald gik videre med sagen. 4/5/2021 vinklede vi sagen videre med en artikel der belyste emnet Xbox Series X har en stor fordel over PlayStation 5 – Nyheden kan læses her. Se også seneste nyt om temaet her..