Xbox Series X og Xbox One-serien får ny og hurtigere brugerflade

Microsoft har præsenteret en ny og forbedret startskærm, som lanceres med den kommende Xbox Series X. Brugerfladen er både hurtigere og tilføjer nye funktioner.

Vi nærmer os så småt den tid på året, hvor Sony og Microsoft skal til at lancere deres næste konsoller. Microsofts kommende Xbox Series X bliver lanceret i november, og derfor er Microsoft nu også klar til at præsentere, hvordan brugerfladen på næste generations Xbox Series X ser ud.

I en pressemeddelelse afslører Microsoft den nye brugerflade. Faktisk er der tale om en overhaling, der ikke kun opdaterer brugerfladen på den kommende Xbox Series X og tidligere konsoller i Xbox One-serien bestående af One, One S og One X.

Også Microsoft Store på Xbox og Android- og iOS-appen Xbox Game Pass får opdateret brugerfladen, så de matcher på tværs af platforme.

Brugerfladen er blevet gjort noget enklere og mere minimalistisk, men overordnet består den opdaterede hjemmeskærm på Xbox Series X og Xbox One-serien stadig af store firkanter, der giver nem adgang til ens spil. Dog er hjørnerne blevet en smule afrundede. Teksten skulle også være gjort mere læsevenlig, oplyser Microsoft.

Læs også: Xbox Series X klar til salg til november

Meget hurtigere end tidligere

Det er ikke kun designet, der er blevet opdateret. Også ydeevnen er forbedret mærkbart.

Microsoft oplyser, at startskærmen indlæser mere end 50 procent hurtigere, når man tænder konsollen, end tidligere.

Når man vender tilbage til hjemmeskærmen fra et spil, skulle den nye brugerflade være 33 procent hurtigere.

Alle disse forbedringer er opnået, selv om den nye brugerflade bruger 40 procent mindre hukommelse.

Læs også: Microsoft afslører specifikationerne på Xbox Series X

Nem deling af videoklip med mobilen

Microsoft har også afsløret, hvor nemt det bliver at dele spilsekvenser fra ens Xbox Series X eller Xbox One-serie ved hjælp af Xbox Game Pass-appen.

Xbox taler sammen med alle andre enheder, hvor du også er logget ind, så når du vil dele et videoklip fra dit Xbox-spil, bliver det sendt direkte til din smartphone, hvorfra du kan dele det. Microsoft erkender nemlig, at en smartphone er langt mere velegnet til at skrive tekst til sociale medier frem for at man skal skrive på et virtuelt tastatur på konsollen.

Xbox-appen kan også bruges til at få overblik over sociale aktiviteter på din Xbox-profil. Det er nemt at sende beskeder til hinanden på farten, og i appen kan du se notifikationer på tværs af alle platforme.

Microsoft oplyser, at disse ændringer vil begynde at blive rullet ud hen over de kommende uger frem til lanceringen af Xbox Series X i november.

Læs også: PlayStation 5: Alt du skal vide om Sonys spillekonsol

Efterfølgende nyt

Redaktionen følger op med den seneste udvikling om temaet. Daniel Søgaard Hald gik videre med sagen. 12/8/2020 fulgte redaktionen op med artiklen; Xbox Series X klar til salg til november – Artiklen kan du læse her her. Temaet er fortsat relevant. Klik her for de seneste nyheder..