Guide: Slå 120 Hz ProMotion til og fra på iPhone 13 Pro

Hvordan slår man 120 Hz ProMotion-skærm til og fra på iPhone 13 Pro? Lær i denne guide hvordan og hvornår det giver mening at bruge 60 Hz.

Guide: Slå 120 Hz ProMotion til og fra på iPhone 13 Pro

En af de bedste nye funktioner ved iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max er de nye 120 Hz ProMotion-skærme. Selvom det er en længe ventet funktion og det fungerer virkelig godt, så kan der være tidspunkter, hvor du måske gerne vil slå det fra. I denne guide kan du læse hvordan man slår 120 Hz ProMotion-skærm fra og til på iPhone 13 Pro og 13 Pro Max. Læs også hvornår det kan give mening at gå fra 120 Hz til 60 Hz.

Der er fire nye iPhones på markedet, hvor halvdelen af dem (endelig) har fået 120 Hz-opdateringsfrekvens i deres skærme. Tidligere iPhones har opdateret billedet på skærmen 60 gange i sekundet (60 Hz), hvor de nye fordobler dette antal. Resultatet er en telefon, som både føles hurtigere og mere flydende i dens software. Android-telefoner har længe budt på de højere opdateringsfrekvenser i skærme, men nu er Apple endelig med på vognen med deres såkaldte ProMotion-skærme i iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max. Vil du læse mere om de nye ProMotion-skærme, så er her vores store test af iPhone 13 Pro Max.

Selvom de nye skærme og 120 Hz-teknikken fungerer rigtig godt, så kan der stadig være tidspunkter, hvor du ønsker at slå det fra. Og det er faktisk muligt at gøre. Læs med nedenfor.

Se også: Test af iPhones

Sådan slår du 120 Hz ProMotion fra på iPhone 13 Pro

  1. Åbn “indstillinger”.
  2. Gå til “Tilgængelighed”.
  3. Gå til “Bevægelse”.
  4. Nederst finder du “Begræns billedfrekvens”.

Nu kan iPhone 13 Pro maksimum opnå 60 billeder i sekundet (60 Hz).

iPhones 13 Pro
Her slår du 120 og 60 Hz til og fra på iPhone 13 Pro.

Hvorfor slå 120 Hz fra på iPhone 13 Pro?

Hvis den nye 120 Hz ProMotion-skærm på iPhone 13 Pro er så god, hvorfor så overhovedet deaktiverer den og gå tilbage til 60 Hz? Det kan der være et par grunde til.

Selvom iPhone 13 Pro og specielt iPhone 13 Pro Max har forbedret batteritid, så kan der være situationer, hvor man er ved at løbe tør for strøm eller bare ønsker længst mulige batteritid. 120 Hz bruger mere strøm end 60 Hz, hvorved man opnår bedre batteritid, hvis man slår det fra. Normalt skifter iPhone 13 Pro automatisk mellem 10-120 Hz, alt efter indholdet der vises på skærmen. Slår man det fra, så skifter dette til 10-60 Hz.

En anden grund kan være, at du simpelthen ikke kan mærke forskel på 60 og 120 Hz. For nogle er det svært at gå tilbage til 60 Hz, mens andre overhovedet ikke kan mærke forskellen. Og kan du ikke mærke forskellen, så er der ingen grund til at have det aktiveret. På den måde opnår du en bonus af længere batteritid.

Se også: De bedste iPhones til prisen

Det sidste nye i fortællingen

Siden denne artikel udkom er der kommet nyt i sagen. Steen Jørgensen kunne ikke lade sagen ligge. 29/9/2021 kørte vi et indlæg omkring Apple gør det meget sværere for andre at reparere iPhone-skærme – Klik her. Seneste nyt om tematikken kan du finde her.