11 gode apps til børnenes skolestart [TIP]

I forbindelse med skolestarten har vi fundet 11 gode og ikke mindst gratis apps til iOS og Android frem, som de mindste børn kan bruge til at øge læringen.

11 gode apps til børnenes skolestart [TIP]

August måned er første skoledag for børn omkring seksårsalderen. I den forbindelse er smartphonen og tabletten et glimrende redskab til at øge læringen hos de små. Derfor har vi på Mobilsiden fundet en samling af anbefalingsværdige apps, som du som forælder kan bruge sammen med dit barn.

Læs også: Giv børnene et forspring i skolen med disse apps [TIP]

De forskellige apps er lavet specifikt til børn omkring seksårsalderen, som lige skal til at starte i skole, og da de alle er gratis, kan du give dig i kast med lidt af hvert: introduktion til klokken, dansk, engelsk, læsning og forståelse. Bemærk at alle apps i udgangspunktet er gratis, men at der kan være tilkøb i flere af dem.

Til både Android og iOS

Pili Pop English: Lær engelsk for børn (iOS/Android)

I denne app kan barnet lære gennem leg og øvelser med daglige øvelser med mundtlig engelsk.

Lær Klokken (iOS/Android)
At lære klokken i den alder er også altid en klassiker. Med hjælp fra animerede figurer, der forklarer undervejs, lærer barnet hvordan et ur ser ud og fungerer. Her er der både undervisning til det digitale og analoge ur, og til sidst belønnes barnet med et diplom.

Historiefortælling for børn (iOS/Android)
Med denne app lærer barnet at opbygge et ordforråd med en metode, hvor man lærer at læse ved at skrive. Barnet fortæller en historie og genfortæller historien ved hjælp af billeder.

Engelsk for børn (iOS/Android)
Denne app er bygget omkring ‘spil-og-leg’-metoden og har til formål at lære børn mellem 6 og 12 år engelsk. Her lærer barnet alt fra ordgenkendelse og sætningskonstruktion til udtale, skrivning, stavning og læsning.

Kun til iOS

Læs og forstå (iOS)
Med ‘Læs og forstå’ til iPad kan elever i 0. til 2. klasse træne deres læseforståelse, f.eks. ved at besvare spørgsmål til korte tekster eller flytte rundt på sætninger, så de står i rigtig rækkefølge og danner en meningsfuld helhed.

Træn dit øre (iOS)
Her kan børnene træne sprogets enkeltlyde. Appen skærper elevernes sproglydsopmærksomhed ved f.eks. at sortere billeder ud fra forlyden af hvert billedes motiv eller ved at matche to billeder, hvor motiverne rimer.

Leo & Mona, Læsesjov (iOS)
Leo & Mona er et par nysgerrige børn, der holder af at eksperimentere og lære nyt. I Læsesjov kaster de sig over lyde, bogstaver og ord, og det er både hyggeligt og lærerigt.

Pixeline Skolebøger: Dansk (iOS), matematik (iOS) og engelsk (iOS)
I de tre Pixeline-apps lærer man både sproglige og matematiske færdigheder. Dansk-appen gennemgår blandt andet alfabetet, vokaler, konsonanter, stavelser, fremmedord. Engelsk er lavet til børn i 0. til 1. klasse, hvor læringen af engelske ord er kombineret med historiefortælling, som gør det sjovere. Læringen af matematisk er rettet mod børn i 0. til 3. klasse.

Lydret Dingo – Lær at læse (iOS)
Med Lydret Dingo kan begynderlæsere læse bøger og få afspillet sin oplæsning, ligesom der også er læsestøtte, afsnit til forældre med inspiration og videosekvenser med en læsevejleder. De 10 letlæsningsbøger har LET-tal 10-13.