Google Translate: Gør din rejse forståelig [TIP]

Google Translate hjælper mange, og med Word Lens er det blevet endnu nemmere at oversætte

Google Translate: Gør din rejse forståelig [TIP]

Vinterferien i magiske uge 7 nærmer sig hastigt, og er du en af de heldige der kan udforske de franske alpers skimuligheder, eller blot trænger til en mindre getaway, kan du i samarbejde med Google Translate forstå din omverden.

Den elektroniske tolk mestrer 90 sprog at kunne oversætte frem og tilbage imellem, men nu kan de sproglige barriere nedbrydes med Word Lens – kameraet afløser dine tastetryk.

Læs også: Bliv klar til skiferien med disse apps

Vi har før skrevet om at Google opkøbte live-oversætteren, Word Lens, og ved at pege den bærbare kameralinse mod uforståelig tekst, oversættes det pågældende udsagn – direkte på skærmen.

I øjeblikket kan Word Lens oversætte mellem 7 sprog, lydende på: engelsk, fransk, italiensk, portugisisk, russisk, spansk og tysk.

Nok fungerer denne finurlighed bedst på større tekst som skilte, men det spanske menukort kan også nærme sig bedre forståelse ved at afsløre sit budskab på engelsk.

Læs også: 6 fantastiske ting din smartphone kan

Google har nemlig velsignet denne smarte funktion med offline-tilgængelighed. Fra applikationens hovedside taster man blot på sprogene i toppen, og ud for hver sprogpakke ser man et lille download-ikon i form af en pil.

Herved kan du oversætte udenlandske udtryk uden dyr dataforbindelse. En sprogpakke som eksempelvis spanskfylder cirka 250 MB.

Hovedsiden

Sådan gør du

  1. Hent applikationen, Google Translate, i enten Google Play eller App Store 
  2. Vælg det ønskede sprog-in- og output
  3. Tast på kameraknappen
  4. Ret kameraet mod pågældende tekst og lad magien ske.

Man kan håbe at nærmeste fremtid vil byde på et større udvalg af nyttige sprogpakker.