Kalenderemner kan tilpasses næsten som du ønsker i Meddelelsescenteret på iPhone [TIP]

Efter opdatering kan Meddelelsescenteret nu vise kalender-emnerne i lister, men dog stadig ikke helt som tidligere.

Kalenderemner kan tilpasses næsten som du ønsker i Meddelelsescenteret på iPhone [TIP]

iOS-brugerne fik med iOS 5 i 2011 det længe ventede Meddelelsescenter, der var dybt inspireret af en lignende funktion på søgegigantens styresystem Android. I dette gardin, som trækkes ned fra toppen af skærmen, blev nuværende og kommende kalenderaftaler overskueligt stillet op, så man lynhurtigt kunne danne sig et overblik. 

Da Apple i september udsendte iOS 7 med en redesignet Kalender-app, gik det lidt ud over overblikket, som den gamle listevisning bidrog til.

Særligt når Meddelelsescenteret blev trukket ned, og man nu kun blev tilbudt overblik over kommende timer, hvor der tilfældigvis ingen aftaler var.

Meddelelsescenter iOS Kalender

Det blev dog til dels rettet med iOS 7.1, eftersom en knap nu kan bringe den gamle listevisning tilbage til månedsoversigten i Kalender-app’en (se billedet herover). Derudover har Apple rettet oversigten i Meddelelsescenteret, så alle dagens aftaler kommer med.

Meddelelsescenter iOS Kalender

– Hvis du ønsker at bringe den gamle listevisning tilbage i Meddelelsescenteret, så skal du blot gå i Kalender app’en under ugevisningen, og sætte listevisning til der. Tryk blot på knappen, som vises herover.

Meddelelsescenter iOS Kalender

Så skal du ikke scrolle så meget fremover, hvis dine aftaler ligger lidt spredt over døgnets 24 timer.
Bemærk: Apple har af uanede årsager valgt, at heldagsbegivenheder ikke fremgår i Meddelelsescenteret. Så hvis ugenumre, helligdage eller andre aftaler figurerer som en heldagsbegivenhed, så kræver overblikket desværre en tur i Kalender app’en.

 

Siri kalender iOS

Medmindre du er frisk på at bruge dine personlige sekretær Siri. Ganske vist taler hun ikke dansk, men hun kan hurtigt give dig det fulde overblik over kommende aftaler. Læs eventuelt mere om Siri i vores: Tip: Siri er iOS-enhedernes svar på en “au pair”. Se selv, hvad funktionen kan hjælpe dig med

Meddelelsescenteret er som resten af Apples iOS ikke frit tilgængelig for tilpasning, men hvis du går i: Indstillinger, Meddelelsescenter så er der adskillige muligheder for justering . Det er desuden også her, at du tilpasser notifikationerne fra dine apps seperat. Det kan du læse meget mere om i vores Tip: Skræddersy push-meddelelserne på din iPhone