Køb dine Android-apps med et fingertaftryk [TIP]

Med Android 6.0 kan du nu godkende betalinger med fingeraftrykslæseren.

Køb dine Android-apps med et fingertaftryk [TIP]

Har du en af de første telefoner med Android 6.0 Marshmallow og en fingeraftrykscanner kan du nu foretage køb i Google Play -butik med et klik med tommelfingeren.

Du slipper derfor for at skulle indtaste lange passwords, hver gang du foretager et køb i Google Play Store – ligesom i Apple AppStore, som har understøttet funktionen siden 2013 med Touch-ID.

I første omgang er det dog kun Google nyeste Nexus enheder samt HTC’s One A9 der understøtter funktionen, men flere modeller såsom Samsung Galaxy S6 eller Huawei P8 vil støde til så snart disse er klar med Android 6.0-opdateringen.

Se også: Android Marshmallow er officielt – de 6 største nyheder

Sådan slår du funktionen til

Du skal først og fremmest sikre dig, at din Google Play er opdateret til seneste version. Det gør du ved at klikke på at swype fra venstre, klikke på indstillinger >>>>>>>> version hvorefter app’en undersøger hvorvidt du er opdateret.

Derefter skal ind under Google Play Indstillinger >>>>>>>> Brugerindstilling og der slå fingeraftrykslæseren til.

Fra nu kan du benytte din indkodede fingeraftryk til at købe både apps, in-app-køb, spil, musik, film og bøger på Googles Play.

På sigt vil din mobil med Android 6.0 og fingeraftrykslæser kunne benyttes til langt mere end øget sikkerhed og køb i Googles butikker. Det sker når Google betalingsløsning til mobiltelefoner, Android Pay, vil få debut i Danmark. Android Pay er dog indtil videre forbeholdt det amerikanske hjemmemarked.

Læs også: Google åbner op for mobilbetaling med Android Pay