Tre simple måder du kan finde dit simkortnummer på

Når man skifter mobilabonnement, skal man ofte oplyse ens nuværende simkortnummer. Se tre nemme måder at finde simkortnummeret på.

Tre simple måder du kan finde dit simkortnummer på

Mange danskere skifter jævnligt teleselskab – noget der kan være rigtig mange penge at spare på ved at gøre.

Men ofte er der én ting, der gør det ellers så nemme skift af teleselskab lidt omstændigt: Det nye teleselskab skal vide, hvad dit op til 20-cifrede simkortnummer – også kaldet ICCID – er, så de kan flytte dit mobilnummer fra det gamle teleselskab til det nye teleselskab.

Er du i tvivl om, hvordan du finder ud af, hvad dit simkortnummer er? Bare rolig – vi guider dig her til tre simple måder, hvor du kan finde dit simkortnummer.

Se dit simkortnummer i telefonens indstillinger

Den letteste måde at finde ens simkortnummer på er ved at kigge i din telefons indstillinger. Det er som udgangspunkt muligt at finde simkortnummeret på både Android-telefoner og iPhones, men fremgangsmåden kan variere fra Android-telefon til Android-telefon, da de forskellige Android-producenter har designet indstillingerne forskelligt.

Find simkortnummeret på en Android-telefon

Den nennemeste måde at finde simkortnummeret på en Android-telefon er via systemindstillingerne. Som udgangspunkt skal du gå til Indstillinger > Om telefonen > SIM-status og aflæse simkortnummer i feltet ”ICCID”. Menuerne kan dog afvige fra mobilproducent til mobilproducent.

Det er ikke alle Android-telefoner, der viser simkortnummeret – også kaldet ICCID – i telefonens indstillinger. På Samsung-telefoner er det for eksempel ikke muligt.

Du kan også åbne opkaldsappen på din telefon og taste *#06# – det åbner et popupvindue, som viser simkortnummeret (ICCID), hvis mobilproducenten tillader det.

Har du en Android-telefon med version 4.4 eller frem til version 12, kan du også downloade en tredjepartsapp såsom Sim Serial Number (ICCID) i Play Butik, som kan vise simkortnummeret. I Android 13 og nyere er det ikke muligt at finde simkortnummeret via en app.

Har du et eSIM i din Android-mobil, fremgår oplysningerne samme sted som et fysisk simkorts nummer.

Find simkortnummeret på en iPhone

Det er nemt at finde ens simkortnummer på en iPhone. Alt du skal gøre er at gå til Indstillinger > Generelt > Om, og ud for feltet ICCID finder du simkortnummeret.

Har du et eSIM i din iPhone, fremgår oplysningerne samme sted som et fysisk simkorts nummer.

Se dit simkortnummer i teleselskabets selvbetjening

Hvis du ikke er i besiddelse af den telefon med det simkort, du ønsker at kende simkortnummeret på, kan du finde simkortnummeret ved at gå til teleselskabets selvbetjening.

Log ind på teleselskabets selvbetjening med brugernavn og e-mail eller med MitID, alt efter hvordan du har oprettet dig som bruger.

Præcist hvor i teleselskabets selvbetjening du finder oplysningen, varierer. Det vil ofte være under en sektion kaldet Abonnement. Det er dog ikke alle teleselskaber, der oplyser simkortnummeret. Alternativt kan du ringe til teleselskabets kundeservice for at få nummeret oplyst.

Har du et eSIM hos dit teleselskab, fremgår oplysningerne samme sted som et fysisk simkorts nummer.

Se dit simkortnummer på simkortet

Du kan også finde simkortnummeret ved at tage det fysiske simkort ud af din mobiltelefon, tablet eller router. Det kræver, at man tager coveret af og finder det lille medfølgende simværktøj eller en spids genstand såsom en sikkerhedsnål for at kunne prikke simkortet ud af telefonen. Det gør det altså lidt mere besværligt. På simkortet står et simkortnummeret med bittesmå tal.

Hvis du har et eSIM, er denne metode ikke mulig, idét kortet ikke eksisterer fysisk, men kun digitalt. Her skal du tjekke simkortnummeret enten i telefonens indstillinger eller hos teleselskabet.