Fokus: Beskyt dig selv mod 5G stråling med disse (fup-)produkter

I denne omgang af Fokus er temaerne: beskyttelse mod 5G-stråling, OnePlus Nord mod Motorola Moto G 5G Plus, backup i skyen og nyheder fra mobilverdenen.

Sommerferien er slut for jeg og min kollega, Steen Jørgensen, fra Mobil.nu, og det er igen blevet tid til at snakke om hvad der rør sig i mobilverdenen. Vi har tre temaer i ugens afsnit, men er også omkring spørgsmål fra seere og de nyeste nyheder. Og til allersidst, så finder vi en vinder af konkurrence om et sæt Sennheiser Momentum Wireless. Velkommen til.

Se også: Nyheder, test og sparetips i Web-TV

Beskyttelse mod 5G-stråling

Er stråling fra 5G farligt? Alle videnskabelige analyser viser, at 5G stråling ikke er farligt. Selv Kræftens Bekæmpelse mener ikke, at der er grund til at bekymre sig om 5G-stråling. Alligevel er der virksomheder som prøver at lukrere på frygten for den nye teknologi, som inden længe også bliver tilgængeligt for danskere. Og her er mange muligheder, hvis man gerne vil beskytte sig mod 5G-strålerne. Desværre har alle disse produkter vist sig at være det rene fup.

Det første produkt vi stødte på var en USB-nøgle, som i brug dannede en aura omkring brugeren, som beskyttede mod 5G. USB-nøglen, som desuden koster 2.300 kroner, viste sig at være en billig helt almindelig USB-nøgle til 50 kroner.

Man kan også få en halskæde, som “beskytter dig selv fra hvad dine øjne ikke kan se”. Det er en halskæde til 225 kroner som beskytter mod elektromagnetisk stråling, som består af 27 naturlige mineraler strukturelt forbundet med avanceret nanoteknologi.

Til sidst findes også en boks til 250 dollars, som beskytter mod 5G. Ved hjælp af et avanceret Bio-Feedback analysis system beskytter EMF Protector’en mod strålerne. Inden i er den dog bare et batteri, lidt ledninger, et kobberør og en LED-diode.

OnePlus Nord versus Motorola Moto G 5G Plus

De nylancerede mellemklassemobiler OnePlus Nord og Motorola Moto G 5G Plus er de billigste på markedet med 5G indbygget. De er derudover på papiret meget ens og begge fremragende mobiltelefoner. Vi har haft både Motorola Moto G 5G Plus og OnePlus Nord til test, og der er slet ingen tvivl om, at de begge er fremragende telefoner. Men hvilken skal man vælge? Se med i vidoen herover, hvor vi gennemgår min duel mellem de to gode telefoner.

Læs også: Duel: OnePlus Nord mod Motorola Moto G5 Plus

De bedste løsninger til online backup

Der findes mange udbydere at backup i skyen. Her er dem vi kan anbefale:

  1. Dropbox:Gratis for 2 GB, 9 euro / md for 2 TB, 16,58 euro / md for 3 TB
  2. iCloud: 5 GB gratis, 7 kroner / md for 50 GB, 25 kroner / md for 200, 69 kroner / md for 2 TB
  3. Box: 10 GB gratis skyopbevaring, 80 kroner / md for 100 GB,  fra 114 kroner / md for ubegrænset lagerplads.
  4. Google Drive: 15 GB gratis, 14 kroner / md for 100 GB, 21 kroner / md for 200 GB, 67 kroner / md for 2 TB, 33 kroner / md for 10 TB, 66 kroner / md for 20 TB, 100 kroner / md for 30 TB
  5. OneDrive: 10 kroner / md for 100 GB (kun lagerplads), 55 kroner / md for 1 TB + Microsoft 365 Personal  og 80 kroner / md for 1 TB per person op til 6 personer + Microsoft 365 Personal
  6. pCloud: 175 euro for 500 GB, 350 euro til 2 TB lagring (engangsydelse)
  7. Mega: 37 kroner / md for 400 GB lagerplads, 74,5 kroner / md for 2 TB lagerplads, 149 kroner / md for 8 TB lagerplads, 223 kroner / md for 16 TB lagerplads.

Læs også: Her er syv af de bedste tjenester til online backup

Vinder af Sennheiser Momentum Wireless fundet

Vi finder i videoen herover også en vinder af Sennheiser Momentum Wireless. Vil du også gerne vinde et, så stiller vi endnu et sæt på højkant. Reglerne er de samme: stil og et spørgsmål på Youtube-videoen eller i kommentarfeltet herunder og du er med i lodtrækningen.

Se også: Teknofil på Youtube