Aiways U6 – ny rummelig elbil til Danmark i år

Bilmærket Aiways udvider til nye lande i 2022 og gør klar til lanceringen af den rummelige U6 crossover i Danmark. Læs mere om Aiways U6 her.

Aiways U6 – ny rummelig elbil til Danmark i år

Aiways var det første kinesiske bilmærke, der introducerede elbiler i Europa – og nu gør de klar til at udvide. Sammen med udvidelsen kommer en lovning på, at en ny elbil vil blive lanceret, og herefter en ny elbil hvert år. SUV’en Aiways U5 får derfor følgeskab af crossoveren U6 i Danmark senere i år. Her er hvad vi ved om Aiways U6.

Se også: Nye elbiler, der kommer i 2022

Aiways er nu i 14 EU-lande

Aiways har været hurtigere end Nio, Xpeng og Byd, når det kommer til at få udvalget af elbiler til Europa. Xpeng åbner meget snart butik i Danmark og forudbestillinger af P5 er skudt i gang, Nio er også klar meget snart klar i Danmark og Byd lader åbenbart vente på sig. Aiways venter dog ikke og er nu at finde i hele 14 EU-lande.

Det Shanghai-baserede elbilmærke har netop annonceret, at de udvider i Kroatien, Færøerne, Island og Slovenien.

I øjeblikket har Aiways den elektriske SUV U5 i deres sortiment, som er tilgængelig i hele Europa, inklusiv Danmark, med en startpris på 299.990 kronerU5 byder på et 63 kWh batteri, der giver en rækkevidde på 410 km (WLTP) med opladning op til 90 kW. U5’erens elmotor yder 150 kW (omkring 200 hk) og 310 Nm drejningsmoment. Det giver en acceleration fra 0-100 km/t på 7,5 sekunder.

Aiways U6 har kurs mod Danmark i 2022

I år vil Aiways introducere en ny model – nemlig den elektriske crossover eller SUV-coupé U6. Aiways U6 er baseret på MAS-platformen (More Adaptable Structure), som også U5 er bygget på. Der kan altså forventes en bil af cirka samme størrelse.

Udover nyt design indeni og udenpå har U6 mange ligheder med U5. Her er det for eksempel en elmotor på 150 kW, et batteri på 63 kWh og samme opladning på 90 kW. Se billeder af Aiways U6 nedenfor.

Dansk pris på Aiways U6?

Hvad den danske pris på Aiways U6 bliver vides ikke endnu. Med lignende specifikationer kan den dog forventes at lande i samme prisklasse som SUV’en U5 – altså omkring de 300.000 kroner.

Se også: Alle elbiler i Danmark og deres rækkevidde

Se også: Nyheder om elbiler