Google annoncerer nye funktioner til Android

Google kommer med en række opdateringer til Android 13: Muligheder for flottere Minder i Fotos, bedre muligheder for ordblinde og digital bilnøgle.

Google annoncerer nye funktioner til Android

Google tager lidt forskud på julegaverne og kommer med en række nye funktioner til Android og til Google Fotos, Beskeder, Google TV med mere.

Og så er der en lækkerbidsken på vej til bilejere.

Se også: De bedste Android-telefoner

Mere unikke designs til minder i Google Fotos

For det første har vi redigeringsværktøjet til kollager i Google Fotos. Det ser ud til, at redigeringsværktøjet giver nogle nye unikke Style-designs fra to nye artister.

Hvis du endnu ikke har brugt det, er Styles noget, Google introducerede tilbage i september. Det er en funktion, der henvender sig til dem, der er vilde med scrapbøger og lægger automatisk grafisk kunst på dine Minder.

En anden ny metode, Google giver sine brugere, så de kan udtrykke sig, er nye kombinationer af klistermærker. Emoji Køkken har en ny emoji, der kan bruges til at skabe nye klistermærker ved hjælp af Gboard.

Se også: Sammenlign tilbud på telefoner

Nyheder til ordblinde og svagtseende

Som det næste har vi indholdrelaterede funktioner. Google fortæller, at adgangen til indhold skal blive bedre ved at introducere en ny Læse-mode i Android.

Denne nye mode skal gøre det lettere for personer, der har nedsat eller intet syn eller er ordblinde, at forstå det, der er på skærmen.

Funktionen giver personlige skærmvalg, kontrast, skrifttype og størrelse, og en tekst-til-tale funktion med hastighedsstyring.

Se også: Er Android smartere end iPhone?

Søgewidget til YouTube

Google gør det også lettere at få adgang til indhold og caste det til ens TV. Selskabet fortæller, at de har skabt en ny søgewidget til hjemskærmen på YouTube, så man kan få adgang til sine videoer, abonnementer eller andet med blot et enkelt tryk.

Derudover fortæller Google, at de i næste uge lancerer en funktion, der gør det muligt for brugerne at caste direkte fra Google TV til et kompatibelt TV.

Se også: Nyheder i Android 13

Del digitale bilnøgler på tværs af iPhone og Android

Endelig er der en ny interessant opdatering til Googles take på digitale bilnøgler. For det første kommer de med en digital bilnøgle, som man kan bruge til at låse, låse op og starte kompatible biler med, alt sammen fra mobilen.

Funktionen lader også brugerne dele digitale nøgler med venner og familie på tværs af iPhone og Android – i hvert fald Pixel og Samsung Galaxy S21 og S22.

For dem, der har en anden telefon, har Google meddelt, at funktionen inden længe skal komme til udvalgte Android-telefoner med Android 12 og nyere.

Se også: Test af elbiler