Nu får vi snart telefoner med 24GB LPDDR5X DRAM

Den første telefon med svimlende 24GB LPDDR5X DRAM er snart en realitet og OnePlus skulle være først ude.

Nu får vi snart telefoner med 24GB LPDDR5X DRAM

SK hynix Inc. har netop annonceret, at de nu kan levere industriens første 24GB Low Power Double Data Rate 5X (LPDDR5X) mobil DRAM-pakke til sine kunder efter starten på masseproduktionen ad LPDDR5X i november 2022.

SK hynix udviklede i januar LPDDR5T, der er en opgradering af LPDDR5X inden udviklingen a ottende generation af LPDDR6, og de er for nuværende i gang med en kundevalidering.

Se også: Hvilken slags computerhardware findes der?

Kan teknisk set overføre 13 full HD film på et sekund

Den nye 24GB LPDDR5X fungerer i det ultralave spændingsområde mellem 1,01 og 1,12V som fastsat af Joint Electron Device Engineering Council (JEDEC) og kan håndtere 68GB data per sekund. Det svarer til at overføre 13 film i Full-HD på et sekund.

SK hynix er inden annonceringen begyndt at levere det nye produkt til producenten af smartphones, OnePlus. Det begyndte de med i sidste måned. OnePlus Ace 2 Pro, der har SK hynix’ 24GB LPDDR5X-pakke, blev lanceret 10. august.

Se også: Telefoner med hurtig brugerflade

24 GB DRAM giver hurtigere og mere batterivenlig mobil

“Med den rettidige levering af 24 GB LPDDR5X fra SK hynix var vi i stand til at blive de første til at lancere en smartphone, der har branchens største kapacitet DRAM,” siger Louis Li, VP for marketing hos OPPO, der er moderselskabet til OnePlus. “Denne nye smartphone vil give kunderne mulighed for at nyde et optimeret multi-tasking-miljø samt forlænget batterilevetid.”

Med den nye 24 GB hukommelseschip er OnePlus Ace 2 Pro i stand til at åbne op til 53 apps samtidigt og kan holde op til 41 applikationer åbne i hukommelsen i op til 72 timer, lyder det fra OnePlus.

Se også: Priser på OnePlus telefoner

Afgørende for AI i telefoner

På grund af den hurtige udvikling, er den moderne smartphone i dag ikke blot noget, man kommunikerer med, den er i stedet en såkaldt edge enhed, og IT-eksperter mener, at smartphonen bliver afgørende for AI-æraen. For at kunne for AI ind i smartphones, er man nødt til at gøre halvledernes hukommelse bedre. Halvlederne er en kernekomponent i telefonen, og derfor forventes hukommelsesindustrien til at vokse yderligere.

“Sammen med en hurtigere udvikling i den brede it-industri vil vores LPDDR-produkter kunne understøtte en voksende liste af applikationer som pc, server, high-performance computing (HPC) og biler,” siger Myoungsoo Park, VP og chef for markedsføring af DRAM hos SK hynix.

“Virksomheden vil cementere vores lederskab på markedet for premium-hukommelse ved at levere produkter med den højeste ydeevne, der opfylder kundernes behov.”

Se også: Bedste kameratelefon