BMW vil lave elbiler med simulerede gearskift

At skifte gear er sjovt og medrivende. Nu vil BMWs M-division vil lave elektriske sportsvogne med simulerede gearskift. En BMW M3 som elbil er undervejs.

BMW vil lave elbiler med simulerede gearskift

Elbiler har kræfterne, men mangler noget af følelsen fra en rigtig sportsvogn. Det mener i hvert fald BMWs M-division, der vil lave elektriske sportsvogne med simulerede gearskift.

Se også: Fremtidige elbiler, der kommer i 2024, 2025 og 2026

BMW M henter inspiration fra Hyundai

Entusiaster er enige om, at det er sjovere selv at skifte gear. Det ved også BMWs M-division, der har lavet sportsvogne siden 1972. De er vilde med gearskift og vil nu forsøge at få gearstangen i ind i den elektriske æra. Chef for BMW M, Frank van Meel, fortalte til magasinet Top Gear, at ingeniørerne har puslet med simulerede gearkasser.

Interessant nok har BMW M allerede undersøgt kunstige transmissioner i flere år, og de er tilsyneladende kommet frem til “meget interessante tilgange”. Inspiration fra også kommet fra Hyundai, der i deres IONIQ 5 N har implementeret emulerede gearskift. BMW M-cheferne kalder Hyundais elektriske sportsvogn og SUV for en “meget interessant bil”.

“I en ren elbil med ét gear, ingen lyd og ingen følelser ved du ikke, om du kører 125, 150 eller noget helt tredje. Det har man brug for en løsning på. Man er nødt til at finde en forbindelse til førerens hjerne uden at tvinge ham til at kigge på speedometeret.”

Se også: Sammenlign priser og specifikationer på elbiler fra BMW

Kommende elektriske sportsvogne fra BMW

BMW har allerede et stort udvalg af elbiler, heriblandt BMW iX1, iX2, iX, i5, i7 og sedanen i4. Det er netop sidstnævnte der minder mest om en klassisk BMW-sportsvogn i M50-varianten.

Men der er spændende ting under opsejling hos BMW, der vil lave den ikoniske BMW M3 til elbil. Og netop den model kan blive den første elbil fra BMW, der kommer med simulerede gearskift.

BMW M3 forventes at lande i 2027 med cirka 700 hk og baghjulstræk. Den skulle også blive tilgængelig i firehjulstræk med hele 1.300 hk. I modsætning til nutidens modeller på CLAR-platformen vil den være bygget på Neue Klasse-platformen, der udvikles udelukkende til elbiler.

Se også: Test og anmeldelser af nyeste elbiler

Vi anbefaler:
Bliv guidet til den bedste elbilforsikring hos if
Sammenlign alle elbiler i Danmark med hinanden