Apples største AI-nyheder kommer snart

De helt store nyheder i Apple Intelligence lader endnu vente på sig, men ifølge nye rygter kommer de første større AI-nyheder i iOS 18.3 – og så alligevel ikke helt.

Apples største AI-nyheder kommer snart

Den store Apple Intelligence-overhaling af Apples stemmestyrede assistent i iPhone, Siri, kan komme hurtigere end forventet.

Ifølge nye oplysninger fra Mark Gurman fra Bloomberg vil Apple introducere nogle af de nye Apple Intelligence-drevne funktioner i Siri allerede i iOS 18.3 i stedet for iOS 18.4 som tidligere ventet.

”Den største iOS 18-opdatering efter iOS 18.1 bliver iOS 18.4, som vil indeholde mange af de nye Siri-funktioner (nogle er under overvejelse til iOS 18.3, har jeg ladet mig fortælle),” oplyser han.

Siri i iOS 18.1 har fået et nyt design og mulighed for at svare på flere beskeder. Dog mangler de nye Apple Intelligence-funktioner og ChatGPT-integrationen, der vil gøre Apples stemmeassistent til en ægte konkurrent til Google Gemini på Pixel 9 Pro.

Det kommer i den kommende opdatering, hvor Siri kan forstå, hvad der sker på din iPhones skærm. Den vil også forstå personlig kontekst og dermed give dig langt mere relevante og brugbare svar.

Se også: Top 5: De absolut bedste iPhones

Virker endnu ikke på dansk

Ifølge Mark Gurman vil Apple Intelligence blive udrullet i iOS 18.1 i oktober, dernæst i iOS 18.2 i december, iOS 18.3 i januar og til sidst iOS 18.4 i marts.

Desværre er Apple Intelligence ikke understøttet på dansk. Apple har meldt ud, at Apple Intelligence understøtter syv nye sprog i 2025, men dansk er ikke et af dem.

Så selv om iOS 18.3 og iOS 18.4 introducerer de sidste Apple Intelligence-funktioner, kan du altså ikke få fuldt udbytte af dem, medmindre du ændrer systemsprog til engelsk.

Se også: Hvornår er Apple Intelligence klar på dansk?

De bedste AI-telefoner

Apple kæmper en benhård kamp med et par øvrige mobilproducenter om at være førende på området for AI.

Apple kom med iPhone 15-serien sent ud af starthullerne, og selv med de nye iPhone 16-modeller og i det nye iOS 18 er alle Apple Intelligence-funktioner altså endnu ikke klar.

Derfor halter Apple stadig noget efter særligt Google, men også Samsung, som har prioriteret AI i sine telefoner højt, før Apple begyndte at gøre det samme.

Ønsker du en af de bedste AI-telefoner på markedet, er det svært at komme uden om Google Pixel 9-serien og Samsung Galaxy S24-serien.

Se også: Er Swappie bedst og billigst på brugte iPhones?