Nu kan du rapportere hændelser i Google Maps til Android Auto

Google Maps til Android Auto lader dig nu rapportere hændelser i trafikken. Det kan være alt fra køkørsel, vejarbejde og et uheld til fartfælder.

Nu kan du rapportere hændelser i Google Maps til Android Auto

Bruger du Google Maps via Android Auto i din bil, har du nu mulighed for at orientere andre brugere af navigationsappen om hændelser på vejen via en ny genvejstast, der dukker op på kortet.

Den nye funktion er tilgængelig som en gul advarselstrekant under det røde kompas-symbol. Når du trykker på symbolet, får du mulighed for at rapportere forskellige hændelser på vejen. Det kan være trafikuheld, køkørsel, vejarbejde, vejbanespærring, havareret køretøj, objekt på vejen og fartfælde.

Når hændelsesrapporteringen er rullet ud på din enhed, vil Google Maps til tider også spørge dig, om en hændelse stadig er til stede, hvis du passerer den. Dermed vil brugere af Google Maps i stigende grad hjælpe hinanden med at opdatere om vigtige forhold på vejen, så alle kan komme hurtigst muligt og sikrest muligt fra a til b.

Se også: Google Maps i Android Auto får nyttig opdatering

Har været længe undervejs

Muligheden for at rapportere hændelser i Google Maps er en funktion, som Google har tilbud i mange, mange år via appen Waze. Stille og roligt har Google Maps fået flere af crowdsourcing-funktionerne fra Waze.

Hændelsesrapportering blev først lanceret i Google Maps for et par år siden, men funktionen har længe været begrænset til smartphones og tablets. Dermed har funktionen ikke været anvendt til sit fulde potentiale.

Det ændrede sig, da Google i juli tilføjede funktionen til Google Maps via Apple CarPlay. Kort tid efter blev funktionen annonceret til Android Auto i Indien og derefter til alle brugere. Men på trods det er det altså først nu, vi begynder at se funktionen rulle ud – også i Danmark.

Se også: Sådan bruger du Google Maps eller Apple Kort offline

Alternativer til Google Maps

Google Maps er ikke den eneste navigationsapp, der virker til Android Auto. Førnævnte Waze er et af de bedste alternativer til Google Maps. Appen er gratis og tilbyder endnu flere crowdsourcede oplysninger end Google Maps.

Andre gode navigationsapps til Android Auto er Sygic Navigation, HERE WeGo og TomTom GO Navigation.

Se også: De bedste apps til Android Auto