Hvornår kommer Apple Intelligence?

Apple Intelligence blev annonceret i juni 2024, men er endnu ikke tilgængelig på iPhones. Se hvornår Apple Intelligence ruller ud til iPhones og iPads.

Hvornår kommer Apple Intelligence?

Apple har testet forskellige elementer af Apple Intelligence siden afsløringen i juni ved WWDC via særlige betaopdateringer for udviklere. Efter flere måneder er betaudgaverne af Apple Intelligence snart klar til at blive tilgængelig for alle.

Ifølge Bloomberg har det hele tiden været Apples plan at lancere Apple Intelligence på et tidspunkt i oktober. Datoen, erfarer mediet, er nærmere bestemt sat til den 28. oktober.

Se også: Brugte iPhones er altid de billigste

Vil undgå pinlige fejl

Apple tager sig god tid til at præsentere Apple Intelligence for offentligheden – og med god grund. AI kan nemt hallucinere og opdigte mærkværdige ting, og det er nok det sidste, Apple ønsker.

Apple sørger for, at der ikke er nogen større fejl i forbindelse med udgivelsen, som kunne skade funktionens modtagelse alvorligt. Du husker måske den heftigt kritiserede lancering af Apple Kort – noget, som Apple gerne vil undgå en gentagelse af.

It-giganten forbereder også sin infrastruktur og sørger for, at AI-datacentrene kan håndtere den pludselige vækst i trafik, der vil opstå.

Se også: Apple Intelligence bliver gratis frem til mindst 2027

Begrænset funktionalitet til en start

De første udgaver af iOS 18.1 og iPadOS 18.1 vil kun indeholde en del af Apple Intelligence-pakken, herunder notifikationsoversigter og skriveværktøjer.

I iOS 18.2 skulle der komme AI-Genmojis og ChatGPT-integration med Siri. I iOS 18.4 i marts vil Siri få mange opdateringer, herunder kontekstuelle svar, der er afhængige af personlige datapunkter i filer og kommunikation med andre.

Se også: Top 5: De absolut bedste iPhones

Apple Intelligence virker ikke i Danmark

Der er ikke grund til at glæde sig til de kommende iOS-opdateringer, for Apple Intelligence virker endnu slet ikke i EU, herunder Danmark. Kun hvis du rejser til et land uden for EU og samtidig skifter enhedssprog og Siris sprog til eksempelvis engelsk, virker det.

Årsagen er, at Apple afventer afklaring på, hvordan EU’s forordning om digitale markeder påvirker Apples AI-tjenester.

Se også: Derfor får din ældre iPhone ikke Apple Intelligence

Alternativer til Apple Intelligence

Hvis du ikke ønsker at vente på Apple Intelligence, kan du i mellemtiden bruge apps fra tredjeparter til at opnå lignende funktionalitet.

Der findes mange AI-chatbots såsom ChatGPT, Gemini, CoPilot, Claude og Perplexity. Disse har dog begrænset funktionalitet i forhold til de mange forskellige dele af iOS-systemet, som Apple Intelligence forbedrer.

Læs mere om, hvilken AI-chatbot du skal vælge.

Se også: Hvornår kommer RCS på iPhone i Danmark?