Test: Jaybird RUN XT

Anmeldelse: Jaybirds nyeste fuldstændig trådløse headset byder på god lyd, pasform og et fuldstændig vandtæt design.

Test: Jaybird RUN XT

Jaybird, der er kendte for deres hovedtelefoner til træning, lancerede fornylig de fuldstændig trådløse RUN XT. Vi har været heldige at få lov at teste det nye vandtætte headset.

Jaybird RUN XT byder som noget nyt på en IPX7-certificering, hvilket betyder de burde kunne klare et hav af vand, og ikke mindst svedfyldt træning. Ifølge producenten holder de 4 timer på en opladning og kommer med et batterietui, som giver op til 12 timers samlet batteritid. Sættet har en vejledende pris på 1.399 kroner.

Test: 1MORE Stylish True Wireless In-Ear

Fordele:

  • God basfyldt lyd
  • Lækker byggekvalitet, design og pasform
  • Vandtætte med IPX7 certificering

Ulemper:

  • Diskanten mangler klarhed
  • Ingen aktiv støjreduktion
  • Ingen USB-C
  • Spiller ikke altid højt nok
 
Jaybird RUN XT
Ingen USB-C indgang, men i stedet det gamle MicroUSB. Foto: Mobilsiden.dk

Flot og lækkert design

Som nævnt kommer RUN XT med en lille opbevaringsæske, som fungerer både som etui og oplader. Æsken virker til at være i god kvalitet og viser når begge hovedtelefoner lader op, samt når de er fuldt opladet. Etuiet oplades desværre via MicroUSB, så man kan ikke bare bruge opladekablet fra telefonen, som allerede sidder i stikkontakten. 

Når man åbner æsken og tager RUN XT ud, så tænder de helt automatisk og forbinder til hinanden. Eller det burde de, men det er ikke altid det sker. Forbinder de ikke automatisk, så kan man heldigvis tænde dem manuelt, men det er lidt besværligt. 

Første gang man tager dem ud, så er de automatisk klar til parring, hvilket gør opsætningen ekstremt let. 

Med i salgsæsken medfølger der MicroUSB kabel, fire forskellige størrelser eartips og fire forskellige ørebøjler. Med de mange kombinationer for pasform, burde de fleste kunne ramme noget tilfredsstillende. Efter lidt leg med disse muligheder, så sidder Jaybird RUN XT rigtig godt i mine ører og falder ikke ud under løb eller anden sport.

Test: Jabra Elite Active 65t – Frihed uden ledninger

Jaybird RUN XT
Jaybird RUN XT sidder godt og sikkert i øret. Det stikker samtidig ikke meget ud, så de ser også godt ud. Foto: Mobilsiden.dk

En smule hurtigopladning…

Batteritiden lovet af Jaybird ser ud til at holde stik. Jeg oplever lige under 4 timer og en fuld opladning tager cirka 2 timer. Til sammenligning holder Jabra Elite Active 65t 5 timer på en opladning. Mere interessant er det at RUN XT byder på hurtigopladning. Det vil sige at de første 5 minutter i batterietuiet giver 1 times batteritid. Ganske smart. 

Som tillæg til RUN XT headsettet kan man hente Jaybirds app, til iOS og Android. I denne kan man fintune lyden, samt vælge i mellem forskellige præindstillede lyde fra atleter og artister. Det fungerer ganske godt og var, for mig, nødvendigt for at ramme den bedst mulige lyd.

Jaybird RUN XT er udstyret med IPX7 certificering. Det betyder at de kan klare nedsænkning i vand ned til 1 meter i 30 min. Det har vi selvfølgelig testet og de klarede det uden problemer.

Jaybird RUN XT
Jaybird RUN XT klarer vandtesten problemfrit. Så holder de nok også til en omgang svedig træning. Foto: Mobilsiden.dk

Der er masser af bas!

Lyden i Jaybird RUN XT minder meget om tidligere Jaybird-hovedtelefoner. Der er masser af bas, hvilket mange foretrækker til træningssessionen. Sættet spiller generelt rigtig godt, men jeg synes der mangler klarhed i de højere toner og transparens. Lyden er blevet bedre efter jeg har tilpasset den i appen, men den er stadig ikke på højde med Jabras Elite Active 65t. RUN XT har mere bas end Jabras, men lyder ikke helt så godt i de høje toner.

Jeg mangler ofte højere lydstyrke i RUN XT. De spiller ikke voldsomt højt og der er ingen aktiv støjreduktion, kun passiv, så mangler nogle gange lidt mere volumen.

Jeg oplever nogle gange at hovedtelefonerne mister forbindelsen til hinanden, men den genoprettes kort efter. Lad os håbe det er noget der kan rettes med en softwareopdatering.

Test: Libratone Track+ – Det er dansk lyd og det er lækkert

Jaybird RUN XT
Jaybird RUN XT eller Jabra Elite Active 65t? Jeg ville stadig vælge Jabras for den bedre lyd. Foto: Mobilsiden.dk

Jaybird RUN XT gør det godt

Jaybird RUN XT er et rigtig godt 100 procent trådløst headset, som klarer selv den hårdeste træning. Jeg havde håbet på bedre lyd, men blev positivt overrasket over byggekvaliteten, pasformen, designet og hurtigopladningen. Jeg har i testperioden oplevet små udfald og opstarts-udfordringer, hvilket er skuffende med en pris på 1.399 kroner. Forhåbentlig bliver det snart rettet via en softwareopdatering.

Med en vejledende pris på 1.399 kroner er Jaybird RUN XT ikke billige. De er faktisk dyrere end Jabra Elite Active 65t, men giver kortere batteritid og ikke helt samme gode lyd. Tilgengæld får man bedre sved/vandafvisning og så sidder de en anelse bedre fast i øret.

Jaybird RUN XT lander på 4,5 ud af 6 stjerner.

Redaktionen har mere til historien

Temaet er stadig aktuelt. mobilsiden gik et skridt videre. 29/1/2019 kom den efterfølgende historie med en artikel omkring Jaybird lancerer vandtætte RUN XT sportshovedtelefoner – Læs fortsættelsen her. Seneste højaktuelle stof om “Headset” finder du i denne spalte..