iPhone 3GS – del 1 (produkttest)

Testen af iPhone 3GS er i fuld gang. Er mobilen nu også så vild som hypen siger?

iPhone 3GS – del 1 (produkttest)

Vi tester verdens mest hypede telefon, og kan lide meget af det vi ser. Men umiddelbart har iPhone 3GS stadig mangler i forhold til konkurrenterne.

I testen sammenligner vi iPhone 3GS med den første generation af iPhone, da vi mener der i forhold til iPhone 3G er for lidt at komme efter.

Jeg har i øvrigt selv været iPhone-bruger siden den første kom. Bare så du ved, at testen ikke bliver udført af en “iPhone-hater”.

Designet

Jeg synes det er utrolig kedeligt og skuffende der ikke er sket noget med designet. Selvom det er en flot og stilfuld mobiltelefon, havde det været sjovt med bare lidt ændring.

Når man tænker på hvor meget hype der er omkring iPhone, så undrer det mig at Apple ikke ønsker folk skal kunne kende forskel på iPhone 3G og iPhone 3G S.

Plastikbagsiden er nøjagtig den samme som på 3G-modellen, og den bliver stadig fedtet utrolig hurtigt. Skærmen tager derimod mindre imod fedtfingre.

Skærmen er TFT-typen med en opløsning på 320 x 480 pixels og touch teknologien er  “capacitive touch panel” som reagerer på spændingsforskelle i overfladen.

Følsomheden i skærmen er noget af det allerbedste som findes på markedet.

iphone 3g s nyt artikelfoto

Software 3.0.1

Den nye software fra Apple virker rigtig godt, og har rettet op på nogle af mangler fra de to foregående. Blandt andet kan der nu sendes MMS- beskeder, optages video og vendes mobilen kan man benytte tastaturet horisontalt.

Touch-tastaturet fungerer stadigvæk helt perfekt, og man behøver ikke ramme “millimeter”-perfekt før iPhonen ved hvad man mener og den indbyggede ordbog hjælper stadig brugeren godt på vej.

De danske karakterer æøå er synlige direkte på touchtastaturet og der skal således ikke bruges genvejstaster. Desværre giver ordbogen kun ordforslag hvis der staves forkert. Det kunne være rart, at lange ord som f.eks. “spændende” automatisk blev foreslået under skrivning.

Voice Control fungerer og er imponerende hurtigt og præcist. Men om det er noget man bruger vil jeg lade jer andre bedømme. Personligt gør jeg ikke, men en sjov feature der både kan styre telefonen og iPod-delen.

Læs også
Test af iPhone 3G S  – del 2

Historien forstsætter

Næste artikel om temaet er også interessant. mobilsiden kørte videre med bolden. 3/8/2009 fulgte vi op med sagen Danske butikker er tørlagt for iPhone 3G SKlik her og læs videre.. Læs også seneste nyt om emnet her..