Huawei P10 Lite – Sikkert håndværk [TEST]

Huawei P10 Lite er en flot mellemklassetelefon, men den imponerer ikke nær så meget som tidligere modeller.

Huawei P10 Lite – Sikkert håndværk [TEST]

Med Huawei P10 cementerede den kinesiske producent sin placering som et af verdens mest fremgangsrige mobilbrands. Pænt design, god service og stærke komponenter bidrog alle sammen til en topkarakter hos blandt andre mobilsiden.dks redaktion.

Med P10 Lite vil selskabet forsøge at gentage succesen – om end i et mere budgetvenligt segment end med storebror P10.

Det er samtidigt et vigtigt produkt for Lite-serierne fra Huawei har længe været en af selskabets mest populære telefoner – der er altså en del forventninger at leve op til.

Se også:  Huawei P10 Lite hands-on [WEB-TV]

Huawei P10 Lite varianter
Foto: Huawei.com

Specifikationer Huawei P10 Lite

Mål: 146,5 x 72 x 7,2 mm, 146 gram
Skærm: 5.2” Full HD IPS-skærm, 424 PPI,
Ydelse: Kirin 658 octa-core (4×2,4 + 4×1,8 GHz), 3/4 GB RAM
Batteri: 3.000 mAh
Kamera: 12 MP f/2,0 optik + 8 MP frontkamera, Full HD video
Lager: 32GB + micro-SD
Software: Android 7.0 Nougat, EMUI 5.1
Netværk: 2G, 3G, 4G Cat. 6 LTE
Øvrigt: Dual-SIM, Fingeraftrykslæser, micro-USB (Quick Charge),
PrisKan findes billigst på Mobilpriser.dk

Huawei P10 Lite
Foto: Mobilsiden.dk

Alene navnet på Huaweis P10 Lite kunne få en til at mistænke, at designet vil læne sig op af storebrødrene fra P10-serien, men her må du tro om. Den minder faktisk mere om et miks af to af Huaweis øvrige toptelefoner: Honor 8 og Huawei P9.

Mobilen er bygget op som en glassandwich, med hærdet glas for og bag og en aluminiumsramme der løber hele vejen omkring telefonen. Materiale og samle-kvaliteten er høj, hvilket står i kontrast til sidste års P9 Lite som føltes en smule let på grund af sin plastkonstruktion.

Dens afrundede former gør, at den ligger godt i hånden, om end bagsiden af glas er glattere end de fleste mens den samtidig tager imod alle de fingeraftryk den kan opdrive.

Fingeraftrykslæseren er også placeret bagpå her, hvor den falder præcis der, hvor pegefingeren vil hvile. Det er derfor ganske anvendeligt, når mobilen kan oplåses uden behov for at justere grebet.

Læs også:  Sammenligning: Huawei P9 Lite vs. P10 Lite

Huawei P10 Lite
Foto: Mobilsiden.dk

Godkendt billede og lyd

Huawei P10 Lite byder på 5,2 tommer Full HD display – en størrelse som efterhånden er ved at være standard blandt Android-smartphones. Det såmænd også omtrent så stort det kan være, uden at forhindre decideret enhåndsbetjening.

Displayet er både farve og kontrastrigt, men med en lille forkærlighed mod de mere blålige toner. Det kan der heldigvis justeres på inden under indstillingerne.

På lydfronten leverer P10 Lite et godt lydtryk, om end detaljerne og især bassen har det med at forsvinde nær max. Volumen. Der følger heldigvis et headset med P10 Lite – det er ikke nogen audiofil sag – men det hjælper alligevel gevaldigt på lydkvaliteten.

Se også:  Huawei Honor 8 Lite – Alle specifikationerne

Huawei P10 Lite
Foto: Mobilsiden.dk

Fin ydelse

Den mekanik du finder i P10 Lite minder meget om den der i sidste år regerede i den prisstærke P9 Lite. Det er igen Huaweis egenudviklede processor du finder her (Kirin 658), om end den nu snurrer 18 procent hurtigere end i P9 Lite.

Du finder altså en octa-core processor her, der tikker med 2,36 GHz. Sammen med 4GB RAM har den altså et godt kraftoverskud til at sikre en smidig afvikling af Android 7.0 samt de fleste spil og apps. Eneste mindre svaghed at spore er i grafikchippen, som ikke har udviklet siden sidste år.

Som bruger vil den mest mærkbare forskel mellem P9 Lite og P10 Lite sandsynligvis være lagerpladsen. At gå fra 16GB til 32GB betyder at dine apps, spil og medier faktisk får omtrent tre gange mere plads at boltre sig på, da systemfilerne optager omtrent 8GB af lagerpladsen.

Batteriet er præcis lige så stort som i P9 Lite, og det fungerer igen som en fornuftig størrelse i forhold til mobilens præstationer. Omkring halvanden dags drift kan hives ud af telefonen og dermed placerer P10 Lite sig fortsat i den pæne halvdel blandt midrange telefoner.

En af de små kritikpunkter fra sidste års P9 Lite er desuden blevet adresseret. Hvor det sidste år tog godt 3 timer at oplade mobilen, klares et pitstop nu på under to timer takket været en ny, inkluderet kvikoplader.

På netværksfronten arver P10 Lite Huaweis store netværksekspertise og leverer solide tal som selv visse toptelefoner kunne misunde. Den finder konsekvent det tilgængelige 4G-netværk – selv i Mobilsiden.dks kælderlokaler.

Se også:  Huawei P8 Lite slår selskabsrekord

Huawei P10 Lite
Foto: Mobilsiden.dk

P10 software

Huaweis approach til Android skiller sig en del ud i forhold til resten af Android-producenterne. Det er Android 7.0 telefonen leveres med, men Huaweis EMUI 5.1 interface giver telefonen et iOS-lignende indtryk.

Det vil derfor kræve lidt tilvænning for inkarnerede Android-brugere, for app-bakken er nu borte, alle apps er spredt på hjemmeskærmen. Det fungerer dog generelt godt i hverdagen. En spotlight-lignende søgefunktion kræver kun et svirp nedad hjemmeskærmen før du kan søge efter dine favo-ritapps.

Da det er Android-software kan du samtidig selv tilpasse looket på din smartphone, enten ved at instal-lere en anden launcher eller via Huaweis mange temaer. En anden ting du med fordel kan skifte ud, er tastaturet, for der er knappernes placering uheldig med hyppige fejlindtastninger til følge.

Generelt lægger Huawei op til en høj grad af brugertilpasning, med mulighed for at holde apps, samt deres strøm og lagerforbrug i stramme tøjler.

Android oplevelsen er samtidig krydret med brugbare tilføjelser, såsom en nattelys-indstilling der værner om nethinderne samt en ’app-tvilling’-indstilling der giver dig mulighed for at have to gange Face-book og Whatsapp med hver deres login – en nyttig feature i en dual-SIM telefon.

Læs også:  Huawei P10: En stilsikker sag [TEST]

Huawei P10 Lite
Foto: Mobilsiden.dk

Godt kamera – i dagslys

I sidste års model skuffede kameraet, hvorfor det er interessant at se at Huawei har opdateret kamerasensoren.

Der bydes fortsat på 13 megapixels, men de enkelte er nu 25% større, hvilket altid er fordrende for billedkvaliteten. Huawei tager til gengæld med den anden hånd, ved at gøre optikken 20% mindre lysstærk og ved fortsat ikke at inkludere en optisk stabilisering.

I dagslys er resultaterne meget fine. Både farver, kontrast og dynamik er lige i øjet, mens optikken virker skarpere end tidligere. Er der lys nok, vil du tage glimrende fotos med denne mobil som desuden er udstyret med en god fokuseringsevne.

Problemerne opstår igen under mørke omgivelser, hvor det kniber for kameraet at indfange nok lys ind i nattetimerne. Resultaterne er mørke, grynede og lidet flatterende. Optisk stabilisering havde gjorde underværker her, for ved at fifle med indstillingerne og ved at benytte en længere lukkertid, kan kameraet faktisk godt levere godkendte fotos.

Se også:  Huawei P10 og P10 Plus – de tekniske specifikationer

P10 Lite tager flotte fotos i fuldt dagslys

At kameraet trods alt hører til budgetsegmentet, gør sig i høj grad også bemærket når der filmes. Som seer får man en rystetur når man ser optagelserne, for her er hverken optisk eller digital stabilisering.

Selfiekameraet på 8 megapixel er brugbart, det reagerer prompte og giver rimelige selfies under de fleste forhold. Som med Huaweis øvrige smartphones, er efterbehandlingen af resultaterne lige kunstig nok, med nogle effekter som decideret virker påklistrede. Heldigvis kan de slås fra.

Læs også:  Huawei P10 og P10 Plus – Dansk pris og tilgængelighed

Huawei P10 Lite
Foto: Mobilsiden.dk

Light til prisen

Både P8 Lite og P9 Lite har været uhyre populære produkter hos Huawei, hvorfor forventningerne til P10 Lite er røget godt i vejret.

2017-modellen har gennem hele testperioden været en tilfredsstillende størrelse, som sjældent falder igennem. Det bør den også være, for er P10 Lite er den model med den hidtil højeste intropris i Lite-serien.

Derfor er der også grundlag for at se lidt mere strengt på kameraet og ydelsen som ikke har rykket sig synderligt siden sidste år. Samtidig giver den øgede pris grund til at overveje, hvorvidt det ikke ville være på sin plads at spendere de 5-600 kroner mere, som en Honor 8 eller Huawei P9 koster – for begge er væsentligt bedre telefoner.

Vi lander derfor på 4½ ud af 6 mulige stjerner.

Få den bedste P10 Lite pris på mobilpriser.dk

Fordele:

  • Flot ydre
  • Stærk antenne
  • Kvikoplader
  • 32GB lagerplads
  • Dual SIM

Ulemper:

  • Kamera skuffer i mørke
  • Ingen udvikling i grafisk ydelse
  • Debutpris er røget i vejret
 

Videre om emnet

Siden vi publicerede denne historie er der kommet nyt om sagen. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 20/7/2017 gik redaktionen videre og kørte en opfølgning med nyheden; Fejl får flere Android-mobiler til at genstarte under nødopkaldKlik her og læs videre.. Få også seneste nyt om emnet her..