Huawei P8 Lite – En vellykket spareøvelse [TEST]

Med P8 Lite viser kinesiske Huawei hvad de er bedst til: at levere fuld valuta for pengene.

Huawei P8 Lite – En vellykket spareøvelse [TEST]

Har du fulgt godt med mobilmarkedet de seneste år, vil du have bemærket Huawei, et kinesisk mærke som er vokset fra ydmyg tilbehørsproducent, til kompetent netværksleverandør og mobilproducent.

Det er især på mobilfronten at Huawei gør sig bemærket, med en sikker satsning på egne styrker, såsom egenudviklede komponenter til at sikre gode mobiltelefoner til en skarp pris.

Igennem de sidste par år, er det derfor også blevet til nær topscorere, der kan bide skeer med markedets bedste på mange fronter, men til en fordelagtig pris – som i Huaweis vellykkede P8.

Se også: Huawei P8 – En mobil perle [TEST]

Med den prisreducerede P8 Lite, tager selskabet skridtet videre. Light-P8’eren inkorporerer nemlig mange af de fine idéer fra topmobilen, men sparer lidt hist og her for at give maksimal valuta for pengene. Og sparemissionen er ganske vist lykkedes.

Huawei P8 Lite

Huawei P8 Lite specifikationer

Mål: 143 x 70.6 x 7.7 mm, 131 gram
Skærm: 5.0” HD (294 PPI)
Kamera: 13 MP f/2,0 bagpå + 5 MP foran
Ydelse: Snapdragon 615 octa-core (4×1,5 GHz + 4×1,1 GHz), Adreno 405, 2 GB RAM
Batteri: 2.200 mAh
Lagerplads: 16 GB intern lagerplads (op til 128 GB ekstra med microSD)
Software: Android 5.0 med EMUI 3.0-brugerflade
Netværk: 2G/3G/4G (op til 150 mbps), mulighed for dual-SIM
Farver: Sort, hvid og guld
Øvrigt: mulighed for dual-SIM, fås i hvid eller sort
Pris: omkring 2.199,- kroner

Som navnet antyder, så er P8 Lite på en letvægtsvariant af P8, et faktum der underbygges allerede ved første greb: den er nemlig 10% lettere, fordi P8’erens metal er skiftet ud med plast.

P8 Lite gør ellers hvad den kan, for at efterabe sin næsten dobbelt så dyre storebror. Frontpartiet er nærmest uændret, mens bagsiden får en finish der kompetent efterligner børstet metal. Det positive designindtryk afsluttes af et bælte af forkromet plast, der godt kunne narre nogen til at tro, at her er den ægte vare.

Alt i alt ser det nydeligt ud, og man glemmer hurtigt at denne mobiltelefons prisskilt ikke fylder meget.

Læs også: Huawei lancerer prisvenlig P8 Lite i Danmark

Huawei P8 Lite

Som med P8, og designinspirationen i Sonys Z-serie, er mobilen kantet uden dog at føles ubekvem. Det skyldes at kanterne er tilpas afrundede, mens både volumen- og power-knapper er velplacerede, lige ved tommeltotten.

Skærmen lyser tilstrækkeligt op, med både god kontrast og fine farver, dog med en generel tendens mod det blålige. Heldigvis kan der rettes op på farvetemperaturen inde i indstillingerne.

Opløsningen er på 1280×720 pixels over 5 tommer, hvilket resulterer i 294 PPI. Det er skarpt nok til dagen og vejen, men tekst og grafik står ikke nær så knivskarpt som hos flagskibstelefoner og deres Full HD displays.

I bunden finder man to sæt af huller til en enlig højtaler. Placeringen er ganske vist bedre end bagpå, men man kommer let til at kvæle lyden med håndfladen. Samtidig er hverken lydkvalitet eller lydtryk synderligt imponerende. Her er der tydeligvis sparet.

Huawei P8 Lite

En glimrende mekanik

Mobilen henter kræfter i en, for prisklassen, sjælden kraftig processor. Der er tale om en octa-core Snapdragon 615 processor, et kraftværk der typisk kun findes i den øvre mellemklasse.
I sammenspil med Android 5.0 og 2GB RAM giver det en upåklagelig ydelse som matcher sidste års topmobiler på de fleste punkter – den overgår endda Huaweis egen P7 fra forrige år. Faktisk gør den det så godt, at den oftest yder lige så godt som sin væsentligt dyrere storebror.
Interfacet er altid flydende og smidigt, hjemmesider åbnes tjept og der ventes sjældent på mobilen. Samme gode takter gør sig gældende i spil, hvor processoren sammen med 16GB lagerplads sikrer, at selv tunge 3D-spil kan rummes og afvikles uden tøven.

Største bet i forhold til storebror P8 skal findes i batteriet som er 20% mindre i P8 Lite. Skærm og processor er godt nok lidt mindre, men driftstiden forkortes alligevel af den relativt lille tank.

Jeg oplever derfor at Huawei P8 Lite holder til en dags brug – og så heller ikke meget mere. Er du storforbruger af mobilen skal du derfor regne med et pitstop op mod aftenen kan blive nødvendigt.

Ynder du at spille spil, gør P8 Lite det nogenlunde der. Eksempelvis kunne der races i 4 timer i spillet Real Racing 3 før et skud strøm blev nødvendigt.

Huawei retter dog delvist op for sin lille strømtank ved at tilbyde en ekstrem spare-modus. Alt bliver sort/hvidt og P8 Lite forvandles til en regulær ’dumbphone’ – men den kan altså holde sig i live i timevis med få procent tilbage.

Et andet savn i forhold til P8 er derimod den dobbelte antenne. Hvor P8 er en sand mester i at koble sig på de hurtige 4G frekvenser, kniber det til tider for P8 Lite og dens mere gennemsnittelige antenne.

Facetteret software

For Android-entusiaster vil Huaweis telefoner ofte virke noget aparte. Huaweis hjemmestrikkede Emotion-interface låner nemlig mange idéer fra mærket med æblet, hvilket gør telefon til en hybrid størrelse.

Det er Google Android 5.0 Lollipop der ligger bag interfacet, men selve apps og ikoner er indrettet som i Apples iOS. Det kræver derfor tilvænning, men giver et alternativ til dem der ønsker en iPhone-lignende oplevelse til en overkommelig pris.

Se også: Første kig på Huawei Nexus?

Huawei har samtidig lidt godter til entusiasterne. Den kinesiske producent giver nemlig rige muligheder for tilpasning af looket på ikoner og fonte med temaer, finjusteringer af applikationers strøm og ressourceforbrug.

Til tider kan den høje grad af mikrostyring dog være for meget af det gode – og jeg så da helst af telefonen selv kunne hitte ud af slukke unødvendige baggrundsaktiviteter. Samme overdrevne detaljegrad opleves også i indstillingsmenuer som bugner med indstillinger.

Alt i alt får du dog en brugbar softwarepakke, som ganske vist er anderledes, men er rig på muligheder il både begyndere og øvede.

Huawei P8 Lite

Glimrende fotos

Kameraet er et sted hvor der oftest opleves besparelser i en budgettelefon, men Huawei har i P8 Lite sørget for at ekvipere telefonen med et kapabelt kamera.

Du får 13 megapixel at arbejde med, og et lysstærkt objektiv på f/2.0 sikrer at der kommer tilstrækkeligt med lys til sensoren – selv under svære lysforhold.

De relativt gode komponenter sørger derfor for at P8 Lite tager bedre fotos end hvad prislejet antyder. Både eksponering og fokusering foregår i et fornuftigt tempo og rammer for det meste plet. Det giver alt i alt gode resultater.

Eneste større savn fra storebror P8 er den optiske billedstabilisering, da den gør at der lavtlys- og videooptagelser bliver mindre rystede.

Frontkameraet er med sine 5 megapixels også mere end godkendt, og den giver, som med Huaweis øvrige mobiltelefoner, rige retoucheringsmuligheder så du kan knipse den perfekte selfie.

Se også: Huawei Watch lækket i eksklusiv indpakning

Et glimrende budgetbud

Huawei har gjort det igen. Deres ekspertise inden for prisvenlig elektronik er igen samlet i et stykke veldrejet og prisvenlig telefon, som kan vække ejerglæde til trods for en beskeden pris.

Havde det ikke været for et lidt stakåndet batteri, ville Huawei havde kreeret en decideret topscorer.

Men alt i alt er det en glimrende mobil du får med P8 Lite til omkring to tusinde kroner, og den høster derfor fem fortjente stjerner ud af seks.

Se også: Motorola Moto G (2nd): Mellemklasses budgetmobil [TEST]

Fordele:

  • Pænt design
  • Gode specifikationer og ydelse
  • Tager gode fotos

Ulemper:

  • Gennemsnitligt batteri
  • Tyndbenet højtaler
 

Få den bedste pris på Huawei P8 Lite på mobilpriser.dk.

Seneste nyt om emnet

Meget er sket siden vi kørte artiklen. mobilsiden fulgte op på sagen. 17/8/2015 publicerede redaktionen en artikel med temaet Doro lancerer brugervenlig vand- og støvafvisende mobil – Læs den her. Få også seneste nyt om temaet ved at trykke her..