Test af Motorola Edge 30 Ultra – billigere og bedre topmodel?

Er Motorolas nye flagskib den bedste smartphone du kan købe lige nu? Tager man prisen i betragtning, er den i hvert fald svær ikke at anbefale.

Test af Motorola Edge 30 Ultra – billigere og bedre topmodel?

Motorola løftede tidligere på måneden sløret for deres første Ultra-topmodel: Edge 30 Ultra. En high-end-smartphone, der er udstyret med nyeste og hurtigste hardware, men uden at koste hvad topmodellerne fra Samsung og Apple koster. Er Motorola’en et bedre køb og en bedre smartphone? Læs med her.

Se også: Test af nyeste mobiltelefoner

Imponerende indmad

Det mest imponerende ved Motorola Edge 30 Ultra er mængden af state-of-the-art hardware, der er proppet i denne smartphone (og specielt når man tager prisen i betragning, men mere om det senere).

Først og fremmest har den en imponerende flot skærm. Det er en pOLED-skærm i fuld HD med 144 Hz opdateringsfrekvens. Skærmen er meget lysstærk, har flotte farver og er meget hurtig.

Hvad der også er hurtigt er Snapdragon 8+ Gen 1-chipsættet, der sidder i Edge 30 Ultra. Det er den hurtigste der findes til Android-telefoner lige nu. Derudover er den ekstremt energieffektiv.

Og det kan mærkes på batteritiden i Edge 30 Ultra, hvor den også klarer det rigtig godt, på trods af at have et lidt mindre batteri end andre topmodeller.

Dertil er den nye 125 Watt lynopladning en stor forbedring. På blot 15 minutter er telefonen opladt fra 0-75 procent.

Motorola Edge 30 Ultra kommer med Android 12. Den får 3-års Android-opdateringer og 4-års sikkerhedsopdateringer.

322 megapixel kamera

Og det stopper ikke der, for Motorola Edge 30 Ultra kommer også med spændende kamerahardware. Der er samlet set hele 322 megapixel i de fire kameraer. Hovedkameraet er et nyt 200 megapixel med optisk stabilisering. Dertil er der telefoto med 2x zoom og ultravidvinkel.

Kameraet i Motorola Edge 30 Ultra er rigtig godt.

Hvor god er Motorola Edge 30 Ultra?

Er Motorola Edge 30 Ultra god nok til, at være et alternativ til Samsungs og Apple topmodeller? På mange områder er den. Skærmen, ydeevnen, brugervenligheden, batteriet og opladningen er helt på niveau med de allerbedste topmodeller – og i nogle tilfælde bedre.

Kameraet er på Edge 30 Ultra også rigtig godt og kan ofte matche nogle af de bedste kameratelefoner. Men der er også situationer, hvor den ikke helt kan hamle op med konkurrencen. Her er det for eksempel i natfotografi, optisk zoom og videooptagelse.

For at holde prisen nede er der nogle enkelte kompromisser:

Den har ikke helt samme holdbarhed som dyrere topmodeller. Edge 30 Ultra bruger en ældre udgave af Gorilla Glass til at beskytte dens for- og bagside (Gorilla Glass 5) og den er kun IP54-certificeret, ikke IP68. Det giver en ringere beskyttelse mod vand, støv, ridser og slag.

Den får softwareopdateringer i tre år, hvilket ikke helt kan matche Samsungs og Apples, som typisk giver henholdvis 4 og 6 år.

Motorola Edge 30 Ultra er bedst til prisen?

Vi sammenligner Motorola Edge 30 Ultra med topmodeller fra andre producenter, der koster langt mere, og det er måske lidt unfair. Til sammenligning koster Apples iPhone 14 Pro Max fra 11.499 kroner.

Med det sagt er Motorola Edge 30 Ultra en topmodel og det bedste fra producenten – og den kan i mange tilfælde matche de langt dyrere telefoner.

Med en pris på 6.699 kroner er Motorola Edge 30 Ultra en fremragende smartphone, en skarpt alternativ til dyrere telefoner og en af de absolut bedste til prisen. Læs vores store test af Motorola Edge 30 Ultra her.

Laveste pris på Motorola Edge 30 Ultra?

Herunder er de aktuelle priser på Edge 30 Ultra.

De bedste priser på Motorola Edge 30 Ultra 256 GB

Opdateret 20/4 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Føniks Computer
Mindstepris
5.899,-
5.899,-
NordicElectronics
Mindstepris
5.945,-
5.945,-
Dataworld
Mindstepris
6.058,-
6.058,-

Motorola Edge 30 Ultra 256 GB udbydes af 7 udbydere. Du kan spare op til 826,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Motorola Edge 30 Ultra 256 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 7 webshops »