Test: Fordele og ulemper ved OnePlus Nord CE 5G

Er du til en god og lommevenlig telefon med en virkelig god skærm til en billig pris, så kunne denne være for dig. Test af OnePlus Nord CE 5G.

Test: Fordele og ulemper ved OnePlus Nord CE 5G

OnePlus Nord CE 5G er den kinesiske producents seneste bud på en budgetvenlig mobiltelefon, der prismæssigt passer en anelse skørt ind. Der er dog ingen tvivl om, at OnePlus Nord CE 5G vil være et godt valg af telefon for rigtig mange mennesker. I denne test af OnePlus Nord CE 5G kigger vi nærmere på telefonens fordele og ulemper.

I Europa, og specielt i Norden, vokser OnePlus som mærke. Langt de fleste kender dem stadig fra deres flagskibstelefoner, som kostede mindre end konkurrenternes. Der er dog sket meget siden da. Priserne på deres dyreste telefoner er gået op, i takt med at de har fået flere funktioner og generelt er blevet bedre. For at kompensere for dette, så lancerede OnePlus sidste år Nord-serien, som er en række billigere telefoner, hvor man får meget for pengene. Og den nyeste i serien er OnePlus Nord CE 5G.

Er OnePlus Nord CE 5G en telefon for dig? I denne test kigger vi nærmere på telefonens styrker og ulemper, så dit valg bliver lettere. Vil du læse meget mere om OnePlus Nord CE 5G, så læs denne store test.

Se også: Test af nyeste mobiltelefoner

De bedste priser på OnePlus Nord CE 5G 6 GB RAM + 128 GB

Opdateret 15/4 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Telegiganten
Mindstepris
2.080,-
2.080,-
Merlin
Mindstepris
2.466,-
2.466,-
Computersalg A/S
Mindstepris
2.573,-
2.573,-

OnePlus Nord CE 5G 6 GB RAM + 128 GB udbydes af 5 udbydere. Du kan spare op til 1.572,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på OnePlus Nord CE 5G 6 GB RAM + 128 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 5 webshops »

En fremragende AMOLED-skærm

I sædvanlige OnePlus-stil ser vi, at der er stort fokus på at levere en god skærm i OnePlus Nord CE 5G. Selvom der her er tale om en telefon til under 2.500 kroner, så får man en 6,4 tommer AMOLED-skærm i fuld HD-opløsning med 90 Hz-opdateringshastighed. Vi skal ikke længe til tilbage, før dette var standarden på topmodellerne på markedet.

Skærmen i OnePlus Nord CE byder på rigeligt med lys og sparer, når det er muligt, også på strømmen. Den kan nemlig automatisk vurdere, hvornår den skal vælge en batteribesparende 60 Hz-frekvens og hvornår den skal springe op til den hurtigere og mere flydende 90 Hz. Skærmen har muligvis ikke de mest naturlige farver, men den er flot at se på.

Se også: Telefoner med de bedste og hurtigste skærme

Lang batteritid

Nord CE 5G kommer med et relativt stort batteri på 4.500 mAh, som OnePlus formår at få mest muligt ud af. Ved normalt brug holder den gerne to dage. Skal man tvinge den i knæ efter kun én dags brug, så skal man virkelig give den gas. Med masser af brug af Wi-Fi hotspot og masser af grafiktunge spil, så er det dog muligt. Overordnet set er batteritiden på OnePlus Nord CE 5G dog mere end godkendt.

Og når det kommer til opladning, så skuffer den heller ikke. Den kommer nemlig med en hurtigoplader i æsken, som giver op til 63 procent strøm, efter blot 30 minutter i opladeren.

OnePlus Nord CE 5G
Her er OnePlus Nord CE 5G i den blå farve.

Se også: Disse telefoner holder længst på en opladning

Fornuftig ydelse og hurtig brugerflade

Til prisen finder man en fin udstyrliste i OnePlus Nord CE 5G, som giver nok ydelse til dagligdagsopgaver, spil og andet, som kan tilfredsstille de fleste brugere. Her er det en Snapdragon 750G, som assisteres af mindst 6 GB RAM og 128 GB lagerplads. Til de mere krævende er der to andre udgaver med 8 GB RAM og 12 GB, hvor den sidste også har 256 GB lagerplads. Med dette chipset i telefonen, er man også sikret adgang til 5G-netværk i Danmark.

Snapdragon-chipsettet trækker OnePlus OxygenOS-brugerflade, som igen viser hvor gode de er til software og optimering af det. OxygenOS er flot, simpelt, flot og virker meget let ved batteriet. Animationerne er flydende og hurtige, hvilket de 90 Hz i skærmen hjælper til med. Den kommer med Android 11 og får derudover to Android-opdateringer, til Android 12 og 13. Sikkerhedsopdateringer får den i tre år.

Se også: De aller hurtigste telefoner

Godt kamera i dagslys

Tager du mest dine billeder, hvor der er rigeligt lys til stede, så sidder der et fornuftigt kamera i OnePlus Nord CE 5G, som i vores test viser naturlige farver, en fin skarphed, klare farver og et udmærket ultravidvinkel kamera.

Hovedsensoren i OnePlus Nord CE er på hele 64 megapixel og tager fine billeder i dagslys. Den leverer også et godt resultat i prisklassen, når det gælder portrætfoto, selfies og makro. Alt er dog ikke lutter lagkage.

Når lyset forsvinder, så viser kameraerne i OnePlus Nord CE sine svagheder. Der er heldigvis en natfunktion, som giver en hjælpende hånd, men generelt er kvaliteten ved aften og nat under middel.

Se også: De bedste kameramobiler

Antenne, holdbarhed og pris

Der er god styrker og fordele ved OnePlus Nord CE, men også nogle knap så gode ting. Den første er antennekvaliteten, som med en lidt med høj sar-værdi ikke imponerer. Dette kan medføre dårlig samtalekvalitet, når mobildækningen af mangelfuld. Det er dog ikke noget vi har oplevet problemer med.

OnePlus Nord CE 5G er en flot mobiltelefon, velbygget og utroligt tynd. Men den har desværre ikke en IP-certificering, som indikerer beskyttelse mod vand og støv. Derudover har den heller ikke OnePlus’ Alert Slider, som vi her på redaktionen er fans af.

Til sidst, men ikke mindst, er der prisen på OnePlus Nord CE 5G som, selvom den virker fornuftig, kan forvirre. 2.499 er den vejledende pris for OnePlus Nord CE 5G – og der er her meget telefon til pengene. Men på den anden side har vi OnePlus Nord, der er storebror til den, som lige nu har samme pris. Og her får man bedre ydelse i Snapdragon 765G. Til gengæld får man et større batteri i Nord CE 5G – og så er den en nyere telefon, hvilket giver grundlag for opdateringer i længere tid. Og så har Nord CE 5G et 3,5 mm jackstik.

Se også: De bedste mobiltelefoner til prisen

Konklusion: OnePlus Nord CE 5G er god til prisen

Er du på jagt efter en mobiltelefon med et flot og tyndt design, som har lang batteritid, en god skærm og ikke koster alverden, så er OnePlus Nord CE 5G et rigtig godt valg. Vil du hellere have en lidt hurtigere ydelse på bekostning af batteri og jackstik, så er OnePlus Nord der til dig.

For 2.499 kroner er der rigtig meget telefon i OnePlus Nord CE 5G. En fremragende telefon til prisen.

Alternativer

Der findes et par andre modeller på markedet, der kan matche telefonen. Dem kan du se priser på herunder.

#1 OnePlus Nord

De bedste priser på OnePlus Nord (2020) 128 GB

Opdateret 15/4 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Power
Mindstepris
2.999,-
2.999,-
GoBlue.dk
Mindstepris
2.999,-
2.999,-
Salgsbutikken
Mindstepris
3.177,-
3.177,-

OnePlus Nord (2020) 128 GB udbydes af 12 udbydere. Du kan spare op til 1.000,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på OnePlus Nord (2020) 128 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 12 webshops »

#2 Motorola Moto G100

De bedste priser på Motorola G100 (Android mobil) 128 GB

Opdateret 15/4 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Telenor
Mindstepris
3.499,-
3.499,-
Power
Mindstepris
3.689,-
3.689,-
Merlin
Mindstepris
3.699,-
3.699,-

Motorola G100 (Android mobil) 128 GB udbydes af 9 udbydere. Du kan spare op til 892,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Motorola G100 (Android mobil) 128 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 9 webshops »

#3 Samsung Galaxy A52

De bedste priser på Samsung Galaxy A52 4G 128 GB

Opdateret 15/4 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Power
Mindstepris
2.599,-
2.599,-
Merlin
Mindstepris
2.599,-
2.599,-
Føtex
Mindstepris
2.599,-
2.599,-

Samsung Galaxy A52 4G 128 GB udbydes af 12 udbydere. Du kan spare op til 1.038,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Samsung Galaxy A52 4G 128 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 12 webshops »

Temaet er ikke slut

Siden redaktionen kørte denne fortælling er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald fandt det relevant at følge op på temaet. Allerede d. 11/6/2021 publicerede vi en opfølgning med en artikel der drejer sig om Specifikationer på OnePlus Nord2 lækket – den bliver hurtig – Tjek artiklen her. Redaktionen har fokus på tematikken. De seneste nyheder finder du her.