OnePlus X lanceret: Gode specs til en skarp pris

Stærke materialer, god processor og en knivskarp pris gør OnePlus X mellemklassemobilen til et lovende køb.

OnePlus X lanceret: Gode specs til en skarp pris

Det blev rygtet længe, at kinesiske Oneplus bryggede på en lillebror til deres Oneplus 2 flagskib. Og i dag er den altså officielt ude. Her er Oneplus X.

Læs også: OnePlus 2: Gennemført efterfølger med små skavanker [TEST]

Med en pris lige omkring de to tusinde kroner, og en AMOLED-skærm på 5 tommer placerer den sig resolut i mellemklassesegmentet. På flere punkter hæver X’eren sig dog et par niveauer over, hvad der ellers findes af telefoner i dette moderate prisleje.

OnePlus X deler nemlig indmad med sidste års selvudnævnte flagskibsdræber fra selskabet, OnePlus One, men forener det med et mere raffineret design og materialer, end i sidste års plasttelefon.

X’eren er bygget op som en glassandwich i Gorilla Glass 3, med blankt sort finish der omkranses af en aluminiumsramme. Telefonen er samtidig svagt buet ved hjørnerne, så den i forvejen tynde profil på bare 6,9 mm fremstår endnu tyndere.

OnePlus X

Nyt materiale: Keramik

OnePlus har en forkærlighed for usædvanlige finishes, og har tidligere budt på interessante telefoner overtrukne i blandt kulfiber, bambus og adelige træsorter.

I OnePlus X introducerer selskabet et keramisk finish, der medvirker til at gøre telefonen usædvanlig ridsefast (8,5 på Moh-skalaen). Den nye finish vil dog øge vægten betragteligt, fra 138 til 160 gram.

Den stærke finish kræver dog en lang og nøjsom proces i forhold til almindeligt glas, hvilket gør, at den vil blive begrænset til 10.000 eksemplarer, som samtidig vil blive 750 kroner dyrere.

Se også: Skrot din Samsung Galaxy S6 og få en gratis OnePlus 2

OnePlus X
Keramikversionen vil ligne den billigere OnePlus X til forveksling, men vil være langt mere ridsefast.

Yder som en OnePlus One

Inde i maskinrummet vil du møde samme kompetente mekanik som kunne findes i topmobiler igennem 2014, herunder OnePlus One: en Snapdragon 801 quad-core.

Den ledsages samtidig af 3GB RAM og 16GB lagerplads, hvilket skulle række til at køre Android 5.1.1 gnidningsfrit. Skulle lagerpladsen blive for trang, kan den udvides, men selvsamme skuffe kan i stedet udstyres med et ekstra nano-SIM kort så du kan køre på to forskellige abonnementer.

Softwaren er OnePlus OxygenOS, en minimalistisk tilgang til Android som tager Googles Material Design og krydrer det med praktisk features og en høj grad af brugertilpasning.

Se også: OnePlus One – Sådan spiller man sænke flagskibe [TEST]

OnePlus X

OnePlus’ hurtigste kamera nogensinde

Bag på er OnePlus ekviperet med et 13 megapixel kamera med en f/2,2 optik. Denne sensor rummer såkaldt fasedetektion, en teknik der ligesom i Apples iPhone 6 sikrer hurtig og sikker autofokus. Her lover Oneplus fokusering på bare 0,2 sekunder.

Fronkameraet byder på 8 megapixels, hvilket bør sikre at dine selfies bliver skarpe. Og er de ikke flatterende nok, byder OnePlus X på en ’Beauty mode’ til at retouchere rynker eller bumser bort i realtid.

Se også: Stort galleri: Sådan er kameraet i OnePlus 2

Måske kan du købe den

OnePlus X i Onyx-black vil få salgsstart den 5. november til en vejledende pris på 2.049,- kroner, mens den dyrere keramik-version vil løbe op i 2.799,- kroner og debutere den 24. november.

Mobilen ser lovende ud, men vil du have fingre i en, må du håbe på en invitation til at få love til at købe den. I et blogindlæg skriver OnePlus, at du får brug for en invition, men kun i den den første måned efter salgsstarten. Herefter åbnes der én gang ugentligt op for salget af den for til sidst ikke at benytte invitationer.

Læs også: OnePlus 2 kan snart købes uden en invitation

Specifikationer OnePlus X

Mål: 140 x 69 x 6,9mm, 138 gram / 160 gram (keramik)
Display: 5” tommer Full HD, 441 PPI
Ydelse: Snapdragon 801, 3GB RAM
Kamera: 13MP f/2,2 fase-detektion AF, Full HD video, 120fps slowmotion, 8MP frontkamera
Lager: 16GB + micro-SD
Batteri: 2525 mAh
Software: Oxygen OS, Android 5.1.1 Lollipop
Netværk: 2G, 3G, 4G
Øvrigt: dual-SIM
Pris: 269€ / 369€ (keramik)

Redaktionen har mere til sagen

Vores redaktion har fulgt sagen og her er de seneste opdateringer. mobilsiden kunne ikke slippe temaet. 28/10/2015 fulgte redaktionen op med artiklen Nye billeder af OnePlus X slipper ud før lanceringen – Den videre beretning kan læses her. Se også seneste nyt om temaet her.