Test af OnePlus 6T – Mindre notch, større skærm

Anmeldelse: OnePlus 6T er for mange det bedste valg, når man er på jagt efter en ny mobiltelefon. Men den er ikke perfekt. Her er vores oplevelser med den.

Test af OnePlus 6T – Mindre notch, større skærm

Det er ikke mere end 6 måneder siden vi testede forgængeren til OnePlus 6T. En telefon som dengang fik vores bedste karakter, 6 ud af 6 stjerner. Ifølge OnePlus er det ikke et krav, at de skal udgive to flagskibe om året. I stedet kommer T-modellen kun når OnePlus mener, at der er sket så meget nyt, at en ny model giver mening.

Og jo, OnePlus 6T bringer nye ting med sig, men der er samtidig blevet fjernet nogle ting. Som der står inde i salgsæsken, ”Warning: I’m a flagship killer.”, så vil OnePlus gerne mænge sig med de dyrere telefoner og endda være et bedre køb end dem. Spørgsmålet er om de formår at være netop dét.

Test: OnePlus Bullets Wireless – Det fornuftige valg

Fordele:

 • Stilfuldt design
 • Behagelig at have i hånden
 • Stor flot skærm
 • OxygenOS brugerfladen er fremragende
 • God batteritid
 • Hurtig opladning
 • Man får meget for pengene

Ulemper:

 • Fingeraftrykslæseren i skærmen
 • Ingen stereo højttalere
 • Intet jackstik
 • Ingen trådløs opladning
 • Ingen IP certificering
 
OnePlus 6T
OnePlus 6T. Foto: Mobilsiden.dk

Større end forgængeren

Designmæssigt minder OnePlus 6 og 6T meget om hinanden: Gorilla Glass på begge sider, sat sammen omkring en aluminiumsramme. Gorilla Glass versionen er dog et nummer nyere på OnePlus 6T og skulle dermed være bedre beskyttet mod slag.

Der er stadig den ikoniske og velfungerende Alert Slider, som vi undrer os over flere producenter ikke har taget til sig. Fingeraftrykslæseren er flyttet fra bagsiden og ind i displayet. Den kommer der mere om senere. I bunden er 3,5mm jackstikket desværre forsvundet. OnePlus selv siger at det er til fordel for et større batteri.

I forhold til OnePlus 6, så er 6T højere, tykkere og tungere. På papiret ligner det små forskelle, men det kan bestemt mærkes. OnePlus 6 kan jeg bedre enhåndsbetjene og også nå helt til toppen af skærmen. Det er ikke muligt for mig med OnePlus 6T. Skal jeg helt op i toppen af skærmen, så kræves der to hænder.

OnePlus 6T
Her kan man se forskellen på højden af skærmene på OnePlus 6(højre) og OnePlus 6T(venstre). Foto: Mobilsiden.dk

Skærmnotchen er blevet mindre på OnePlus 6T. Højttaleren til samtaler er skubbet op over frontkameraet er og helt væk er notifikationslyset.

Men her stopper forskellene også på OnePlus 6 og 6T. Det er et flot design, som er utroligt behageligt at holde om. Den føles solid og byggekvaliteten er i orden. Knapperne, lydstyrke og tænd/sluk, er blandt de bedste jeg har prøvet. Man ikke er i tvivl når man har trykket på dem, de afgiver en skønt klik og de sidder ikke løst.

OnePlus 6T – Pris og tilgængelighed

Specifikationer på OnePlus 6T

OnePlus 6T specifikationer  
Mål og vægt 157,5 x 74,8 x 8,2 mm, 185 gram
Skærm 6,41 tommer AMOLED, 1080 x 2340 pixel i 19.5:9 format, Gorilla Glass 6
Processor Snapdragon 845
RAM 6 eller 8 GB
Internt Lager 128 eller 256GB
Kamera 16 megapixel f/1,7 og 20 megapixel f/1,7 med OIS. Sony IMX 519.
Software Android 9 Pie med OxygenOS
Batteri  3.700 mAh med hurtigopladning. 50 procent på 30 minutter
Vejledende pris  Fra 4.199 kroner
OnePlus 6T
OnePlus 6 mod OnePlus 6T? Der er for og imod. Foto: Mobilsiden.dk

Samme ydelse som sidst

OnePlus 6T benytter, ligesom OnePlus 6, det yderst populære Snapdragon 845 chipsæt. Man får valgmuligheden mellem 6 eller 8GB RAM og 128 eller 256GB lager.

Væk er den billigere 64GB, som sikkert ville være rigeligt til de fleste. Det betyder at det nu er blevet dyrere at anskaffe sig den nyeste OnePlus, da man er tvunget til at købe minimum 128GB udgaven, som koster 4.199 kroner, hvor 64GB OnePlus 6 kostede kun 3.899 kroner.

OnePlus’ seneste OxygenOS er bygget på Android 9 Pie. Det er fyldt med små fine grafiske detaljer, som det er svært ikke at nyde. Det er flydende og hurtigt og utroligt brugervenligt. Vi synes faktisk det er den bedste Android brugerflade lige nu. Der er ingen tvivl om at OnePlus har arbejdet tæt sammen med Qualcomm, for det hele spiller bare. Den er hurtig og ekstremt god til at multitaske. Spil åbner hurtigt og afvikles flydende og den bliver ikke varm.

Læs også: OnePlus 6 får softwarefunktioner fra OnePlus 6T

OnePlus 6T
OnePlus 6T med OxygenOS på Android 9 Pie. Foto: Mobilsiden.dk

Skærmen er blevet endnu større

Skærmen på OnePlus 6T er vokset. Endnu en gang. Lad os tage på en lille tur tilbage i tiden, hvor vi med OnePlus 3 så en skærm på 5,5 tommer. Den fortsatte på OnePlus 3T og OnePlus 5, men blev med OnePlus 5T en halv tomme større, så den nu ramte de 6 tommer. Så kom OnePlus 6 og forøgede skærmstørrelsen endnu en gang og var nu oppe på 6,3 tommer. Men det stoppede ikke der, for OnePlus 6T forøger skærmstørrelsen til hele 6,4 tommer, så den nu træder ind i phablet størrelsen, hvor vi finder bl.a. Mate 20 Pro, Galaxy Note9 og iPhone XS Max. Gad vide hvor det ender?

Den nye 6,4 tommer store skærm er, ligesom sidst, et Optic AMOLED panel med en opløsning på 1080 x 2340 pixel. Formatet er skiftet fra 19:9 til 19.5:9. I forhold til OnePlus 6, så er skærmen en hel del højere. Det betyder at det kan være svært at nå toppen af den, medmindre du har virkelig store hænder. Enhåndsbetjening er helt sikkert sværere sammenlignet med forgængeren.

Skærmen er, til trods for den lidt for store størrelse, blevet bedre. Der er mere lys i den og den har bedre betragtningsvinkler. Farverne er flotte og ikke overdrevene. Den mindre notch ser godt ud, men betyder at notifikationslyset nu er væk.

Lyden er skuffende

OnePlus har med 6T et større fokus på gaming og kommer nu med en decideret ”Spilletilstand”. Her kan automatisk lysstyrke deaktiveres og notifikationer blokeres. Man kan også booste netværkshastigheden og besvare opkald via højttaleren. Ideen er rigtig god og det fungerer godt. Men man bliver desværre skuffet når man skruer op for lyden i spillene.

OnePlus 6T
Spilletilstand på OnePlus 6T. Foto: Mobilsiden.dk

Ligesom i OnePlus 6 er der kun en mono højttaler i 6T. En højttaler som man desuden meget let kommer til at dække for, når man holder telefonen horisontalt. Lyden fra den er middelmådig, men den kan dog spille rimeligt højt. Film, Youtube og spil er slet ikke det samme uden ordentlig lyd, og er skuffer OnePlus 6T os.

Vil man konkurrere med de andre flagskibe, så kan man ikke gå ned på lyden. Personligt ville jeg hellere have haft en større notch i skærmen, hvis der i stedet kunne blive plads til en god lyd.

Til gengæld er lyden ved samtaler rigtig god. Stemmer lyder klare og lyden er også god i den anden ende af telefonlinjen.

Telefondækning og mobildata har under hele testperioden været fremragende. Den kan være lidt længe om at slippe WiFi forbindelse, når man bevæger sig væk fra det.

En ting man skal være opmærksom på er placeringen af ørestykket. Fordi notchen i skærmen er blevet så lille, så var der ikke længere plads til ørestykket/højttaleren. Derfor blev den skubbet op, så den nu er placeret over frontkameraet og lige under telefonens ramme. Når man taler i den, så skal man vænne sig til denne placering.

OnePlus 6T
Ørestykket sidder meget højt oppe på OnePlus 6T. Det kræver lidt tilvænning at tale i den. Foto: Mobilsiden.dk

Batteriet er blevet større

Det klassiske jackstik er væk i OnePlus 6T. En trend man ser flere og flere producenter kaste sig over. Men jackstikket er stadig en ting, som mange ønsker er i en smartphone. Til gengæld så er der blevet plads til et større batteri. Den er nemlig gået fra 3.300 mAh i 6’eren til 3700 mAh i OnePlus 6T. De ekstra milliampere kan sagtens mærkes og jeg opnår omkring 6 timers skærmtid og 1 døgns brug på en opladning.

Der er stadig den klassiske Dash Charge hurtigopladning, men hedder nu i stedet Fast Charge. På grund at det større batteri, så får man ikke helt så mange procents batteri på de 30 minutter, som man oplevede med OnePlus 6. Men jeg får cirka 50 procent strøm efter en halv time i opladeren.

oneplus 6t batteri
Over 6 timers aktiv skærm og 1 døgns brug, får man ud af de 3.700 mAh. Foto: Mobilsiden.dk

Den nye fingeraftrykslæser

Med 6T forsvinder OnePlus’ vanvittigt hurtige fingeraftrykslæser på bagsiden. Den er nu flyttet ind i skærmen i stedet. Ifølge OnePlus så skulle den kunne aflæse et fingeraftryk på bare 0,34 sekunder. Det er dog ikke helt vores oplevelse.

Fingeraftrykslæseren i skærmen er betydeligt langsommere og til tider læser den ikke aftrykket korrekt. Det kan være ret frustrerende, for man låser en telefon op mange gange i løbet af en dag, og det skal gerne gå så hurtigt og gnidningsløst som muligt. Dog er den blevet en anelse bedre, som dagene er gået. Under alle omstændigheder er det en nedgradering i forhold til OnePlus 6.

OnePlus 6T
Vi kunne bedre lide fingeraftrykslæseren fra OnePlus 6. Foto: Mobilsiden.dk

En anden lille deltalje er at fingeraftrykslæseren kræver et fuldt oplyst område i skærmen, for at den bedst muligt kan læse aftrykket. Det betyder at når man skal låse den op i mørke omgivelser, så er der fuld knap på skærmen og det er ikke rart for de sarte øjne. Ansigtsoplåsningen på 6T virker nemlig ikke når det er mørkt, så det er enten fingeraftrykslæser eller pinkode/mønster.

Samme kamera som sidst

Kameraet i OnePlus 6T er uændret fra OnePlus 6. Der er tale om et 16 megapixel f/1,7 primært kamera med optisk stabilisering. Derudover et 20 megapixel til at måle dybde, som også har en blændeværdi på f/1,7.

Vi ville hellere se OnePlus bytte den sekundære sensor ud med en ultra vidvinkel, men måske vi er heldige næste gang.

OnePlus har desuden tilføjet to nye funktioner til kameraet, som også er kommet til OnePlus 6. Det er forbedret portrætfunktion, kaldet Studio Lighting, og natfoto funktion, kaldet Nightscape. Begge nye funktioner er der eksempler på herunder.

6T tager rigtig fine billeder i dagslys. Den dynamiske rækkevidde er fin og mange detaljer er bevaret. Derudover bliver billederne ikke voldsomt efterbehandlet, som man ser i fx Sony Xperia XZ3. Farverne er også rigtig fine, men vi synes den til tider kæmper med eksponeringen. Selvom kameraet er godt, så kan det stadig ikke matche de bedste, men det er godt nok til de fleste.

Test: OnePlus 6: Utrolig meget mobil for pengene 

Video gør den ikke imponerende godt. Så længe man holder telefonen i ro, så er kvaliteten rimelig. Men så snart terrænet bliver ujævnt, så kæmper den for at stabilisere indholdet, men gør det altså ikke godt. Se videoen herunder. Slowmotion optager den i 480FPS og kvaliteten er ret skuffende.

Billeder i dagslys

OnePlus 6T
OnePlus 6T: billede i dagslys. Foto: Mobilsiden.dk

OnePlus 6T sammenlignet med de dyrere flagskibstelefoner

<a href=
iPhone XS’ />

iPhone XS

Foto: Mobilsiden.dk

Med OnePlus 6T får man meget mobil for pengene

Jeg har været glad for min tid med OnePlus 6T. Det er en fremragende telefon og man får utroligt meget for pengene.

Men jeg må indrømme at jeg flere gange ville have foretrukket OnePlus 6 fremfor. Den er lettere at enhåndsbetjene og fingeraftrykslæseren er bedre. Derudover er de lige hurtige, har samme udmærkede kamera og samme software og funktioner. OnePlus 6 havde endda en lavere startpris.

Med OnePlus 6T får man til gengæld et større batteri, en lidt bedre skærm og lidt bedre lyd fra højttaleren. 

OnePlus 6T er ikke en flagskibs-dræber, men det er en rigtig god telefon til prisen. Det er ofte svært som anmelder at gå fra de helt dyre flagskibe til en mellemklasse telefon, men det har ikke været tilfældet med OnePlus 6T. Det bliver til gengæld svært at slukke den og lægge den til side.

Jo, man får noget for de ekstra tusinde, som en dyrere telefon koster. Men OnePlus 6T er god nok til, at jeg kunne nøjes med den som min faste telefon. Det siger lidt om hvad man får for 4.199 kroner. 

Men man skal ikke glemme Xiaomi. For 3.480 kroner får man lignende specifikationer i Xiaomi Mi 8

OnePlus 6T lander på fine 5,5 ud af 6 stjerner.

oneplus 6t karakter
Foto: Mobilsiden.dk

Opdateringer i sagen

Alle gode fortællinger har sin fortsættelse. mobilsiden valgte at gå videre med sagen. 5/11/2018 gik vi videre med en artikel med tematikken Overblik: Test af iPhone XR, lancering af OnePlus 6T og Apple Special EventKlik her for at åbne artiklen.. Få også seneste nyt om sagen her.