Nokia 2720 fold – minimalistisk mobil til minimale penge (produkttest)

Den yderst billige 2720 vinder ved nærmere bekendtskab, og viser sig at være et godt køb til små penge.

Nokia 2720 fold – minimalistisk mobil til minimale penge (produkttest)

Ved første øjekast er Nokia 2720 ikke nogen skønhed. Men selvom det langtfra var kærlighed ved første blik, overraskede 2720 meget positivt ved nærmere bekendtskab.

Der er ikke mange features i mobilen, men til gengæld heller ikke mange dikkedarer. Den er ideel til brugeren, der gerne for meget få penge vil have en telefon, der kan det mest basale – ringe, sms’e, mms’e og har alarm og FM-radio.

Det har Nokia 2720. Men heller ikke frygtelig meget mere end det.

Alt i slowmotion

Nokia 2720 tager sig god tid, når den får en opgave.

For eksempel, når man åbner klappen man se en besked, der i langsomme ryk bevæger sig op over skærmen for at informere om, at tastelås nu er slået fra.

I øvrigt er det absurdt at have automatisk tastelås på en klaptelefon, hvor du ikke kan ramme knapperne, når den ligger i lommen.

God lyd

Mobilen leverer varen på det (må man formode for brugeren) vigtigste punkt: lyden.

Der er god lyd, når man taler i telefonen, og fordi det er en klap-telefon, så minder den udklappede mobil mere om et godt gammeldags telefonrør.

På samme måde er der god lyd i headsettet – både til opkald og til FM-radio.

Nem mobil

Nokia 2720 er lige til at gå til, og menuen ligner den man så i de ældre Nokia-modeller.

Menuen er intuitiv, og hvis man nogensinde før har ejet en Nokia, vil man ikke have nogen problemer med at gå lige til mobilen og bruge den, uden et blik i manualen.

Mobilen egner sig derfor igen til brugeren, der ikke er interesseret i andet, end en mobil der kan det mest basale, og som der ikke er noget bøvl med.

Tasterne er store, og når man er vant til de små smarte mobiler virker tasterne til at være langt fra hinanden. Men til målgruppen, der næppe er de store sms-skrivere, virker det som en god idé at have taster der er lette at ramme.

Faktisk er alting stort på Nokia 2720 – tasterne, skærmen og skriften. Den har to skærme – en indvendig og en udvendig. Den udvendige lyser op, når der kommer en besked, og når telefonen ringer.

Kamera

Med et 1,3 megapixel kamera er det tydeligt, at Nokia 2720 ikke er til dem, der har tænkt sig at bruge kameraet meget, eller billederne til andet end en mms engang imellem eller til baggrundsbilleder på mobilen.

Igen er telefonen enormt langsom, og man skal væbne sig med tålmodighed, når man vil tage et billede. Fra man trykker på knappen, til billedet er taget går der ret lang tid, hvor det handler om at holde mobilen helt stille, så billedet ikke bliver rystet.

Batteriet holder læææænge

Nokia 2720 kommer med et 860 mAh Li-Ion batteri, der lover 5 timers taletid og 390 timers standby-tid. Man kan gang på gang blive overrasket over, hvor lang tid batteriet holder.

Helt op til fire dage er det lykkes at holde gang i mobilen uden en tur i opladeren.

Konklusion: Et godt bud

Til prisen og til forbrugeren, der ønsker sig en simpel mobil, er Nokia 2720 ideel.

Men nogen skønhed er den stadig ikke, og den langsomme reaktion trækker ned i den endelige bedømmelse.

Nokia 2720 slipper afsted med 4 ud af 6 stjerner. I den helt billige ende og til de helt basale mobil-behov er Nokia 2710 et godt bud.